N12
פרסומת
עדכונים שוטפים

דיווח: צבא ארה"ב נערך למערכה ממושכת של כמה שבועות באיראן

גורמים ששוחחו עם סוכנות הידיעות רויטרס סיפרו: גם מתקני משטר עשויים להיות יעד לתקיפה • ביום שלישי בז'נווה: ארה"ב ואיראן ייפגשו לסבב מו"מ נוסף • טראמפ הבהיר: "נראה ששינוי משטר באיראן זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות" • בכירים אמריקנים לניו יורק טיימס: מפציצים מסוג B2 המוצבים בארה"ב ממשיכים להיות בכוננות גבוהה • כל העדכונים

כתבי N12
עודכן:
נושאת המטוסים אברהם לינקולן
נושאת המטוסים אברהם לינקולן | צילום: US Navy
הקישור הועתק
מהחדש לישן

היום, 14.02.26

בכיר בחיל הים האמריקני הביע דאגה לכשירות ספינה שנשלחה למזרח התיכון

אדמירל דריל קודל, ראש מערך המבצעים הימיים בצבא ארה"ב, אמר לאתר the War Zone כי הוא יצא נגד ההוראה שנשלחה לנושאת המטוסים ג'רלד פורד להיות מוצבת מחדש במזרח התיכון. קודל הביע דאגה לכשירות הספינה ולרווחת החיילים על הסיפון בשל ההארכה במשך פעילותם הרצופה ללא חזרה לנמל הבית בווירג'יניה בזמן הקרוב. נושאת המטוסים נשלחה ביוני למזרח התיכון ובאוקטובר למרחב הים הקריבי, והייתה מתוכננת לחזור לארה"ב במרץ. כעת ההערכה היא שהתאריך צפוי להידחות.

הקישור הועתק

ארה"ב ואיראן ייפגשו לסבב מו"מ שני בז׳נווה בשבוע הבא

ארה"ב ואיראן צפויות לקיים סבב שני של שיחות גרעין בז'נווה ביום שלישי הבא, בניסיון להגיע להסכם שימנע מלחמה, כך לפי בכיר אמריקני ושלושה מקורות המעורים בפרטים.

הצוות האמריקני לשיחות יכלול את יועצו הבכיר של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר, ואת שליח הבית הלבן סטיב וויטקוף, כך מסרו המקורות. המשלחת האיראנית צפויה להיות בראשות שר החוץ עבאס עראקצ'י. שר החוץ של עומאן, בדר אל־בוסעידי, המתווך בין הצדדים, צפוי אף הוא להשתתף.

לפני השיחות - האמריקנים העבירו מסרים לאיראן

בכיר אמריקני אמר כי מוקדם יותר השבוע שוחח וויטקוף עם שר החוץ של עומאן והעביר לו מספר מסרים בנוגע לשיחות הגרעין כדי שימסור אותם לאיראנים.

שר החוץ העומאני הכין מסמך על בסיס שיחתו עם ויטקוף והעביר אותו למזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, עלי לאריג׳אני, שביקר במסקט ביום שלישי האחרון. לאריג׳אני אישר בריאיון לטלוויזיה הממלכתית האיראנית כי קיבל את המסמך הכולל את המסרים האמריקניים.

הקישור הועתק

איום נוסף של טראמפ: הציוץ שהנשיא העלה לרשת החברתית שלו

הנשיא טראמפ פרסם ברשת החברתית שלו, Truth Social, תמונה של נושאת מטוסים אמריקנית. לא היה כיתוב נוסף בפוסט.

התמונה שטראמפ פרסם ברשתות
הקישור הועתק

דיווח: צבא ארה"ב נערך למערכה של כמה שבועות נגד איראן

דיווח ברויטרס: הצבא האמריקני נערך לאפשרות של מבצע מתמשך שיימשך שבועות נגד איראן, אם יידרש לכך. במסגרת הפעולות, הצבא האמריקני עשוי לתקוף גם מתקנים של המשטר ושל כוחות הביטחון האיראניים, ולא רק מתקני גרעין, כך לפי אחד הגורמים ששוחח עם סוכנות הידיעות.

לדברי אותו גורם, בארצות הברית מצפים לתגובה איראנית במקרה כזה, שתוביל ל"חילופי מהלומות ותקיפות הדדיות לאורך זמן".

הקישור הועתק

אתמול, 13.02.26

טראמפ: נראה ששינוי משטר באיראן זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות

נשיא ארה"ב אמר בשיחה עם כתבים כי שינוי של משטר האייתולות באיראן הוא "הדבר הכי טוב שיכול לקרות".

טראמפ הוסיף כי הוא לא רוצה שתהיה באיראן שום העשרת אורניום וציין שהוא רוצה לקחת את האורניום המועשר שקבור באתרי הגרעין שהופצצו במלחמת 12 הימים. לדבריו, האיראנים רוצים לנהל מו"מ אך לדבריו הם מדברים אבל לא מוכנים לעשות כלום.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | צילום: AP


הקישור הועתק

בכירים לניו יורק טיימס: טראמפ טרם הכריע אם לתקוף באיראן; על השולחן: פגיעה בגרעין ופשיטות קומנדו

לפי דיווח בניו יורק טיימס, גורמים בכירים בממשל טראמפ מבהירים כי על אף המתיחות הגואה והאיומים הפומביים, הנשיא טראמפ טרם קיבל החלטה סופית האם להוציא לפועל תקיפה צבאית באיראן. למרות פריסת הכוחות המסיבית באזור, הבית הלבן מדגיש כי הנשיא שוקל את צעדיו ובוחן מגוון רחב של תרחישים.

בין האפשרויות המרכזיות שנמצאות על שולחנו של הנשיא, בולטת האפשרות לפעולה צבאית ישירה נגד תוכנית הגרעין של איראן. תקיפה מסוג זה נועדה לשתק את יכולת העשרת האורניום של טהראן ולנטרל את מערך הטילים הבליסטיים שלה, המהווה איום ישיר על האינטרסים האמריקניים ועל ישראל. לצד התקיפות מהאוויר ומהים, טראמפ בוחן גם אפשרות של שליחת כוחות קומנדו אמריקנים לפעולות קרקעיות ממוקדות נגד מטרות צבאיות איראניות, מהלך שיאפשר פגיעה כירורגית בתשתיות רגישות.

במקביל לבחינת האופציות הללו, המוכנות הצבאית האמריקנית עלתה מדרגה משמעותית. דווח כי מפציצי B-2 חמקנים ומפציצים ארוכי טווח אחרים המוצבים בבסיסים בארצות הברית הועלו לרמת כוננות גבוהה מהרגיל, המאפשרת להם להמריא למשימות תקיפה בתוך זמן קצר.

הקישור הועתק

טראמפ ממשיך לאיים על איראן: "אם המו"מ לא יצליח זה יהיה יום רע לאיראן"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס במסיבת עיתונאים למתיחות מול איראן, בתגובה לשאלה על נושאת המטוסים השנייה שנשלחה לאזור אמר: "היא שם למקרה שלא נעשה עסקה". עוד אמר טראמפ כי הוא מאמין שהמו"מ יצליח, והוסיף שאם "זה יהיה יום רע לאיראן".
הקישור הועתק

טראמפ על שליחת נושאת המטוסים הנוספת למזרח התיכון: "היא שם למקרה שלא נעשה עסקה"

הנשיא טראמפ לעיתונאים בתגובה לשאלה על נושאת המטוסים השנייה ששלח למזה"ת: "היא שם למקרה שלא נעשה עסקה. היא תעזוב למזרח התיכון בקרוב. יש אחת כבר שם, במקרה שנצטרך אותה היא מוכנה".
על השאלה עד כמה הוא בטוח שהמו"מ יהיה מוצלח אומר טראמפ ״אני חושב שהוא יהיה מוצלח, ואם לא זה יהיה יום רע לאיראן".
הקישור הועתק