על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן
הנשיא עודכן בפרטי המו"מ עם הרפובליקה האיסלאמית • לפי בכיר אמריקני, האיראנים אמורים לחזור לממשל טראמפ עד סוף החודש עם חבילת צעדים שנותנת מענה לדאגות האמריקניות לגבי תוכנית הגרעין • "השטן הוא בפרטים", אמר הבכיר. "הכדור במגרש של איראן" • נושאת המטוסים פורד ממשיכה להתקרב לאזור, שר החוץ רוביו יגיע בשבוע הבא לישראל וייפגש עם רה"מ נתניהו כדי לדון על איראן

N12
פורסם:

הנשיא טראמפ קיים אמש (רביעי) פגישה עם יועציו הבכירים בנוגע למשבר עם איראן וקיבל תדרוך על שיחות הגרעין שנערכו בתחילת השבוע בז'נווה, כך מסרו שני בכירים אמריקנים.
למה זה חשוב
- הנשיא האמריקני קרוב להורות על יציאה למלחמה נגד איראן. מקורות בוושינגטון אומרים כי המהלך שעשוי לצאת לפועל בקרוב.
- פעולה צבאית אמריקנית באיראן תהיה ככל הנראה מערכה רחבת היקף שתימשך שבועות, ותיראה יותר כמו מלחמה של ממש מאשר המבצע הממוקד בחודש שעבר בוונצואלה, כך לפי המקורות.
- עיבוי הכוח הצבאי האמריקני במזרח התיכון והרטוריקה של טראמפ מקשים עליו להימנע מפעולה צבאית ללא ויתורים משמעותיים מצד איראן בתוכנית הגרעין שלה.
מה הם אומרים
- דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט, אמרה אמש בתדרוך לכתבים כי "יש הרבה טיעונים שאפשר להעלות בעד תקיפה נגד איראן".
- עוד היא אמרה שטראמפ מעדיף דיפלומטיה והדגישה כי "אם איראן חכמה היא תעשה עסקה" עם ארה"ב.

מאחורי הקלעים
- יועציו של טראמפ ג'ארד קושנר וסטיב וויטקוף, שר החוץ מרקו רוביו ועוד בכירים אמריקנים נכחו בפגישה עם הנשיא בנושא איראן.
- בכיר אמריקני אחד אמר כי האיראנים אמורים לחזור לממשל טראמפ עד סוף החודש עם חבילת צעדים שנותנת מענה לדאגות האמריקניות לגבי תוכנית הגרעין שלהם - דאגות שהוצגו לשר החוץ עראקצ'י בז'נווה.
- "שר החוץ האיראני אמר לקושנר ולוויטקוף הרבה דברים חיוביים, אבל השטן הוא בפרטים. הכדור במגרש של איראן, אז נראה מה יהיה", אמר אותו בכיר אמריקני.
- בכיר אמריקני שני הביע ספק עמוק ביכולת להגיע להסכם עם איראן ואמר שהשיחות בז'נווה היו "המבורגר ממולא בכלום".
- רשת CBS דיווחה כי טראמפ עודכן שצבא ארה"ב יהיה מוכן לפעולה במהלך סוף השבוע.

למה לשים לב
- בכירים אמריקנים אומרים שהגעתה של נושאת המטוסים פורד וקבוצת התקיפה שלה למזרח הים התיכון בימים הקרובים תהיה גורם מפתח במועד אפשרי של מערכה נגד איראן.
מה הלאה
- שר החוץ האמריקני מרקו רוביו צפוי להגיע לישראל בסוף החודש ולהיפגש עם ראש הממשלה נתניהו לדיונים בנושא איראן.
מצאתם טעות לשון?
