החשש – מיסקלקולציה: המחאות באיראן עולות שלב, בישראל ממשיכים לעקוב מקרוב
מעל 200 מוקדי הפגנות: המוחים הופכים מיום ליום לנועזים יותר, מפעל אמוניה שנחשד בקשר לתוכנית הטילים של המשטר הוצת • בצל האיומים של טראמפ, המשטר מנסה להכיל את המחאות – "רק" 25 הרוגים עד כה במחאות • בישראל עוד לא מזהים סדקים ביציבות המשטר - ולא חוששים בשלב הזה מהסטת האש לעברנו


המחאות באיראן ממשיכות ביום ה-9 ברציפות, והמתיחות בין ישראל לאיראן מגיעה לשיא חדש עם האיום של ראש הממשלה בנימין נתניהו מוקדם יותר אמש (שני) על דוכן מליאת הכנסת: "אם נותקף, ההשלכות על איראן תהיינה חמורות מאוד". בצל האיומים של טראמפ - ובזמן שהמחאה ברחובות איראן עולה שלב, המשטר בטהראן מנסה להכיל את המחאות.
בישראל עוד לא מזהים סדקים ביציבות המשטר
-
המחאה ברחובות איראן ממשיכה להתעצם, ובישראל ממשיכים לעקוב באדיקות אחרי ההתפתחויות. עם זאת, עוד לא מזהים סדק ביציבות המשטר עד כה.
-
אמש דווח על תרגילים בטילים בליסטיים ובמערכות הגנה אוויריות שבוצעו על ידי משמרות המהפכה בשורה של ערים באיראן. התרגילים הללו נועדו גם "לעשות שריר" כלפי ישראל - אבל גם לצורך הרתעה.
-
במערכת הביטחון לא מזהים בשלב זה ניסיונות של הסטת האש לעבר ישראל. עם זאת, בצה"ל ממשיכים להיערך לאפשרויות שונות של פעילות ככל ויידרשו לכך.

החשש: מיסקלקולציה שתוביל למערכה בעיתוי לא נוח
-
בישראל מאוד נזהרים ממיסקלקולציה: אמירות ומעשים שיפורשו על ידי הצד השני בצורה לא נכונה ויובילו להסלמה.
-
במפגש שלו עם נתניהו בשבוע שעבר, הבהיר טראמפ כי לא יאפשר מצב שטהראן תשקם את תוכנית הגרעין או הטילים הבליסטיים שלה. בצה"ל עובדים בימים אלו על תוכניות שיבטיחו כי לאמירה הזאת יהיה כיסוי.

המשטר באיראן מנסה להכיל את המחאות
-
עד כה יש כבר לפחות 25 הרוגים בעימותים של המפגינים מול כוחות המשטר. מדובר במספר "יחסית" נמוך של הרוגים, במיוחד אם משווים זאת למחאות בשנים קודמות ברחבי הרפובליקה האיסלאמית שגבו את חייהם של מאות מפגינים.
-
הסיבה: המשטר מנסה להכיל את המחאות, ולא "לשבור את הכלים" מול המפגינים. כרגע רק המשטרה וכוחות הבסיג' פועלים נגד המוחים, משמרות המהפכה עוד לא משתתפים באופן אקטיבי בדיכוי המחאות.
-
גורם נוסף שמוביל לריסון המשטר - האיומים של טראמפ. רק הלילה איים הנשיא על משטר האייתוללות לבל יהרוג מפגינים: "אנחנו עוקבים מקרוב".

מעל 200 מוקדים של מחאות: מה עדיין חסר למחאה
-
העימותים ממשיכים להתרחב לפריסה ארצית. עוד ועוד ערים מצטרפות לגל המחאה. והמפגינים ממש פועלים באופן נחוש וחסר פחד אל מול אנשי המשטר.
-
כדי שהמחאות יצליחו חסרים עדיין המונים שיצאו לרחובות. בנוסף, המוחים פועלים כפרטים ולא כאופוזיציה מגובשת.
-
שורש הבעיה של המשטר הוא שאין לו פתרון אמיתי למצב: העם רעב ללחם וצמא למים. המשבר הכלכלי ויוקר המחייה הם שהוציאו את המוחים לרחובות, ולמשטר אין מה לעשות בנידון. הנשיא פזשכיאן הודיע על תוכנית הטבות כלכלית - אבל זה רק "פלסטר" למשבר החמור.

המחאה באיראן עולה שלב: פיצוץ במפעל אמוניה של משמרות המהפכה
-
המפגינים מיום ליום נועזים יותר ויותר. ובעוד המשטר מנסה להכיל את המחאות ו"משחק הגנתי" - המוחים פועלים בהתקפיות.
-
אתמול הותקפו מפעלים בצפון איראן ובדרום טהראן. מפעל אמוניה שנשלט על ידי משמרות המהפכה הוצת ככל הנראה על ידי המפגינים. על פי חלק מהדיווחים: המפעל קשור לתוכנית הטילים של איראן, ולדלק הדרוש לה.
-
ברחבי איראן: מפגינים התנפלו על כוחות של משמרות המהפכה וחטפו מהם נשק.

