N12
פרסומת

מקורות לרויטרס: "סוריה שולחת אלפי חיילים לגבול עם לבנון בעקבות המתיחות האזורית"

על רקע העימות בין ישראל לחיזבאללה, קצינים סורים הבהירו כי אין להם כוונה לבצע פעולה צבאית נגד מדינה שכנה, אבל "מוכנה להתמודד עם כל איום ביטחוני" • המהלך עורר דאגה בקרב כמה פקידים אירופים ולבנונים, כך נודע לרויטרס

N12
פורסם:
תקיפות צה"ל בלבנון
תקיפת צה"ל בלבנון
הקישור הועתק

סוריה תגברה את הגבול שלה עם לבנון באלפי חיילים ופריסת משגרי רקטות, כך אמרו הערב (שלישי) שמונה מקורות סוריים ולבנוניים לרויטרס. זאת על רקע העימות שנוצר בין ישראל לחיזבאללה, שהתחדש עם חידוש ירי הרקטות של ארגון הטרור לעבר ישראל.

קציני צבא סורים אמרו לרויטרס שמבצע התגבור בגבול החל כבר בפברואר אך הואץ בימים האחרונים. אותם קצינים, כולל חבר בכיר בצבא, אמרו שהמהלך נועד למנוע הברחות נשק וסמים וכן לחסום את חיזבאללה וחמושים אחרים מכניסה לסוריה.

תיעוד מהתקיפות בדאחייה בביירות שבלבנון
תיעוד מהתקיפה של צה"ל בלבנון

אחד מהמקורות ציין כי התגבורים כוללים יחידות חיל רגלים, רכבים משוריינים ומשגרי רקטות גראד וקטיושה לטווח קצר. לדברי אותו מקור, לדמשק אין תוכניות לפעולה צבאית נגד אף מדינה שכנה "אבל סוריה מוכנה להתמודד עם כל איום ביטחוני על עצמה או על שותפותיה", טען. המהלך עורר דאגה בקרב כמה פקידים אירופים ולבנונים, כך נודע לרויטרס.

פקיד ביטחון לבנוני בכיר אמר שרשויות סוריה אמרו לביירות שפריסת משגרי הרקטות של סוריה לאורך ההרים המהווים את גבולה המזרחי של לבנון עם סוריה הייתה "צעד הגנתי נגד כל פעולה או התקפה שחיזבאללה עלול לפתוח נגד סוריה".