דיווח: המסוק התגלה והטייס נפצע קשה - הרגעים הדרמטיים במבצע ללכידת מדורו
בניו יורק טיימס דווח שהמסוקים האמריקנים טסו כ-30 מטר מעל הקרקע בהגנת מתקפת סייבר שהחשיכה את העיר • אחד המסוקים ספג אש, והטייס נפצע קשה - אך הצליח לנחות בשלום • 7 לוחמים נפצעו במבצע בסך הכול, ועשרות חיילים קובנים וונצואליאנים נהרגו


"כישלון של אחד ממרכיבי המכונה המשומנת הזו היה מסכן את המבצע כולו", אמר יו"ר המטות המשולבים של צבא ארה"ב דן קיין, שעות ספורות לאחר השלמת המבצע ללכידת נשיא ונצואלה לשעבר ניקולס מדורו. פרטים חדשים שהתפרסמו הלילה (בין רביעי לחמישי) בניו יורק טיימס חושפים עד כמה המבצע היה קרוב להסתיים בכישלון, ואת הרגעים הדרמטיים בשמי קראקס.
בשעות הבוקר של יום שבת טסו מסוקי צבא ארה"ב בגובה של כ-30 מטרים מעל פני הים, ומשם מעל קראקס, בירת ונצואלה, בדרכם אל המקום שבו שהה מדורו. נתיב הטיסה החשאי נתמך באמצעות מתקפת סייבר אמריקנית שהחשיכה את העיר, וכן בעזרת מטוסי קרב אמריקניים שתקפו את מערכות ההגנה האווירית מתוצרת רוסית של ונצואלה.
לפי הדיווח בעיתון האמריקני, בתחילה טסו המסוקים, עליהם עשרות לוחמי יחידת כוח דלתא של צבא ארה"ב, מבלי להתגלות. אולם עם התקרבותם למתחם שבו שהה מדורו, נפתחה לעברם אש. המסוק הראשון בגל התקיפה נפגע אך נותר כשיר לטיסה. מפקד המשימה, שגם תכנן את המבצע והטיס את המסוק, נפצע ברגלו. טייסי המסוק, שאחד מהם נפצע באורח קשה, נלחמו להשלים את המשימה.
הטייס הפצוע וטייס המשנה הצליחו להנחית את המסוק, לפרוק את הלוחמים שבתוכו ולהטיסו חזרה אל מחוץ למדינה. בשעה 02:00 בלילה ירדו יותר מ-80 לוחמים מהמסוקים האמריקנים בלב קראקס. לאחר חילופי אש קשים עם מאבטחיו הקובנים של מדורו, פוצצו החיילים דלת שהובילה לחדר השינה של הנשיא - שם לכדו אותו ואת רעייתו, בעת שניסו להימלט לחדר ממוגן בפלדה. גל נוסף של מסוקים פינה את הלוחמים ואת השבויים מהמתחם, תוך לחימה קשה בדרך החוצה. בשעה 4:29 כבר היו כלי הטיס מעל הים, ובהמשך הועברו מדורו ורעייתו לידי הרשויות בספינה אמריקנית.

מפקד המשימה נפצע באורח קשה אך מחלים בבית חולים בטקסס, יחד עם חייל נוסף, כך מסר צבא ארה"ב ביום שלישי. חמישה חיילים נוספים טופלו ושוחררו. גורמים צבאיים בארה"ב תיארו את פעולותיו של מפקד המבנה באותו לילה כ"הירואיות".
נראה שגבורתו של הטייס אפשרה את הצלחת המבצע, על רקע הטראומה מסיפור מסוק ה"בלאק הוק" שהופל בבירת סומליה מוגדישו עדיין מהדהדת בזכרון האמריקני. באותו הקרב בסומליה ב-1993 הופל מסוק אמריקני, מה שהצית קרב עז שבו נהרגו 18 חיילים אמריקנים ו-73 נפצעו. גם במבצע לחיסול מנהיג אל-קאעידה אוסמה בן לאדן התרסק אחד המטוסים, אך לא היו פצועים באירוע והמשימה הסתיימה בהצלחה.
