N12
פרסומת

מצ'אדו העניקה לטראמפ את המדליה - ועדת הפרס הכריזה: "זהות הזוכה לא ניתנת להעברה"

נשיא ארה"ב נפגש עם מנהיגת האופוזיציה של וונצואלה, שהתחרתה בו על פרס הנובל לשלום וניצחה • מצ'אדו אמרה שהפגישה בין השניים הייתה "מצוינת" - אך לא הרחיבה" • דוברת הבית הלבן אמרה שלמרות שטראמפ חיכה למפגש, הוא מאמין שלמצ'אדו אין רוב כדי להנהיג את וונצואלה בטווח הקצר • טראמפ: "מתמקד בגישה לנפט ובשיקום הכלכלי של ונצואלה"

N12
פורסם: | עודכן:
דונלד טראמפ ומריה מצ'אדו
מצ'אדו העניקה לטראמפ את פרס הנובל לשלום | צילום: Reuters, AP
הקישור הועתק

מנהיגת האופוזיציה בוונצואלה, מריה קורינה מצ'אדו פגשה אתמול (חמישי) את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שכמוה היה בין המועמדים לפרס נובל לשלום, אך בסופו של דבר מי שזכתה בפרס הייתה מצ'אדו, שברחה מוונצואלה בחודש דצמבר, בזמן שניקולס מדורו עדיין שלט במדינה.

על רקע אותה "מתיחות" בין השניים סביב הפרס, מצ'אדו העניקה לנשיא ארה"ב את המדליה שבה זכתה, זאת לאחר שציינה בעבר כי בכוונה להעניק אותה. ככל הנראה, המחווה היא ניסיון להתחבב על מי שעתיד להיות מעורב באופן ישיר בעיצוב עתידה הפוליטי והכלכלי של ונצואלה, וכזכור ניהל קמפיין גלוי על מנת לזכות בנובל לשלום, לפני ההודעה על זכייתה של מצ'אדו.

מריה קורינה מצ'אדו באוסלו, נורווגיה
מריה קורינה מצ'אדו בנורווגיה, לקבלת פרס הנובל לשלום, ארכיון | צילום: רויטרס

למרות המחווה של מנהיגת האופוזיציה, המכון הנורווגי שבוחר את הזוכים בנובל, הדגיש שהפרס אינו יכול להיות מועבר, משותף או מבוטל. בשיחה עם עיתונאים הנשיא טראמפ נשאל האם הוא רוצה שמצ'אדו תיתן לו את הפרס, אך הוא מיהר להכחיש בסוכנות הידיעות רויטרס: "לא. לא אמרתי את זה. היא זכתה בפרס הנובל לשלום".

סנטור שנפגש עם מצ'אדו: "מקווה שיהיו בחירות, אבל אני סקפטי"

מצ'אדו ניצלה את הביקור בוושינגטון על מנת להיפגש עם סנטורים רבים בגבעת הקפיטול, שם על פי דיווחים מצאה "יותר בעלי ברית מאשר בבית הלבן". למרות זאת, דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט אמרה שטראמפ חיכה לפגוש את מנהיגת האופוזיציה, אך הוא עומד מאחורי ההערכה שלו שכרגע אין לה את התמיכה על מנת להנהיג את ונצואלה בטווח הזמן הקצר.

פרסומת

"אני יודעת שהנשיא חיכה לפגישה הזאת, והוא ציפה שהיא תהיה דיון טוב וחיובי עם מיס מצ'אדו, שהיא באמת קול יוצא דופן ואמיץ עבור רבים מאנשי ונצואלה," אמרה לוויט לכתבים במהלך תדרוך בעוד שהפגישה הייתה בעיצומה.

מספר שעות לאחר המפגש בין השניים, הנשיא האמריקני כתב בחשבונו ברשת TRUTH: "היה לי הכבוד לפגוש את מריה קורינה מצ'אדו. היא אישה נפלאה שעברה המון, והיא העניקה לי את פרס הנובל לשלום שבו זכתה על העבודה שעשיתי. מחווה נהדרת שמראה כבוד הדדי".

הסנאטור הדמוקרטי כריס מרפי, אחד הסנאטורים שנפגשו עם מצ'אדו, אמר שמנהיגת האופוזיציה אמרה לסנאטורים שהדיכוי בוונצואלה אינו שונה כעת מאשר תחת מדורו. נשיאת המעבר של ונצואלה דלסי רודריגס היא "שחקנית" שהולכת ומתבססת מיום ליום הודות לתמיכתו של טראמפ, הוא אמר. "אני מקווה שיתקיימו בחירות, אבל אני סקפטי," אמר מרפי.

הבית הלבן: מצ'אדו העניקה לטראמפ את המדליה שזכתה בה
הבית הלבן: מצ'אדו העניקה לטראמפ את המדליה שזכתה בה בפרס נובל לשלום
פרסומת

זוכת פרס הנובל נאסרה מלהתמודד בבחירות לנשיאות 2024 בוונצואלה על ידי בית משפט עליון שמאויש בבני ברית של מדורו. משקיפים חיצוניים רבים מאמינים שאדמונדו גונסאלס, דמות אופוזיציה שנתמכה על ידי מצ'אדו, ניצח בפער משמעותי, אך מדורו טען לניצחון ושמר על השלטון.