N12
פרסומת

סטודנטית לצלילה נעלמה במבחן ההסמכה – וגופתה נמצאה בעומק של כ-25 מטרים

צעירה בת 23 נראתה מחייכת בתמונה האחרונה מתחת למים, רגעים ספורים לפני שנעלמה. מבצע החיפושים הנרחב מול חופי ארגנטינה נמשך יומיים. הרשויות פתחו בחקירה לבדיקת אחריות ונהלי הבטיחות במועדון הצלילה

גיא רייט
פורסם:
הקישור הועתק

סופיה דווריס, תיירת בת 23, מתה במהלך מבחן צלילה. היא נעלמה מתחת לפני המים במפרץ נואבו, סמוך לפוארטו מדרין, מול חופיה הדרומיים של ארגנטינה. גופתה אותרה כעבור יומיים בעומק של כ-25 מטרים על ידי צוותי חילוץ.

בתמונה שצולמה מתחת למים נראית סופיה מחייכת מאחורי מסכת הצלילה שלה. היא השתתפה בקורס הסמכה לצלילה, יחד עם בן זוגה, לפני שנעלמה. על פי העדויות, סופיה לא עלתה חזרה לפני המים בתום המבחן.

צוללני חילוץ מצאו את גופתה באותו אזור שבו נערכו החיפושים במשך יומיים. מבצע האיתור הובל על ידי חיל הים הארגנטיני וכלל צוללנים טקטיים, כלי שיט, ציוד תת-ימי מתקדם ורובוט תת-ימי. ראש ענף החילוץ והצלילה בחיל הים אמר יום קודם לכן כי הסיכוי למצוא את סופיה בחיים הוא "כמעט אפסי" בשל עומק המים.

הקבוצה כללה ארבעה צוללנים שירדו לעומק של עד 26 מטרים, אך רק שלושה מהם עלו חזרה לפני השטח. היעלמותה של סופיה הובילה להפעלת נוהל חירום מיידי, ושלושת הצוללנים האחרים פונו להשגחה בבית חולים באזור. שניים מהם הוכנסו לתא לחץ לצורך טיפול, והשלישי נשאר במעקב רפואי.

סופיה, במקור מאזור בואנוס איירס, הגיעה לפוארטו מדרין עם בן זוגה לצורך הקורס. בן הזוג מתח ביקורת ברשתות החברתיות על התגובה הראשונית של הרשויות, וטען כי השניים חוו תאונה מתחת למים. משרד התובע הכללי של פרובינציית צ'ובוט פתח בחקירה לבדיקת נסיבות המקרה, כולל שאלת האחריות והפיקוח של מועדון הצלילה.

פרסומת

מפרץ נואבו הוא מפרץ גדול וחצי-סגור לחופי האוקיינוס האטלנטי של ארגנטינה. הוא ידוע במים שקטים וראות טובה, מה שהפך אותו ליעד פופולרי לצלילות פנאי וקורסי הסמכה. אתר הצלילה, הכולל שונית מלאכותית שנוצרה מספינת דיג שהוטבעה בכוונה, משמש לעתים קרובות בתי ספר מקומיים לצלילה לאימונים ולהסמכות מתקדמות.