תיעוד דרמטי: עשרות בני אדם נעלמו במפולת שלג ענקית באיטליה
גולשים רבים נראו ממתינים בתור לרכבל בעיירה קורמאיור - והמפולת פגעה בהם בתוך שניות • בצרפת: עשרות הרוגים באחת מעונות הגלישה הקשות ביותר • לפחות תשעה גולשים נעדרים לאחר שנתקעו בסופה קשה בקליפורניה
מפולת שלגים ענקית פגעה אתמול (שלישי) באתר הסקי המפורסם בעיירה קורמאיור בצפון-מערב איטליה. בתיעוד דרמטי שפורסם ברשתות החברתיות נראים רגעי הדרמה שבהם המפולת קורסת במורד ההר ומכסה עשרות גולשים באתר.
בסרטון נראית מסת שלג וקרח אדירה מתגלגלת במהירות במורד מדרון תלול סמוך לאתר הסקי. בצדו השני של ההר ניתן לראות קבוצה גדולה של גולשים הממתינים בתור לרכבל. בזמן שחלקם צופים במתרחש, המפולת צוברת תאוצה, דוהרת קדימה ומרסקת שורת עצי אורן גבוהים בדרכה.
עשרות גולשים ניסו להימלט ברגע האחרון, אך נבלעו בתוך ענן כבד של שלג אבקתי. בשלב זה לא ידוע אם היו נפגעים באירוע. רבים מהגולשים נראים חסרי תגובה ברגעים שלפני פגיעת המפולת.

המפולת התרחשה ימים ספורים בלבד לאחר אסון דומה באותו אתר. ביום ראשון נהרגו שם שני גולשים, כך מסר חילוץ ההרים האלפיני של איטליה. אחד הקורבנות פונה לבית חולים במצב קשה אך מת בהמשך.
העיירה קורמאיור, שבה מתגוררים כ-2,900 תושבים, ממוקמת כ-200 ק"מ מצפון-מערב למילאנו, המארחת בימים אלה את אולימפיאדת החורף. אתרי הסקי באיטליה נמצאים בכוננות גבוהה למפולות שלגים בעקבות שלג טרי שירד בימים האחרונים על שכבות פנימיות חלשות, מצב שיוצר תנאים מסוכנים לגולשים.
עונת גלישה עם הרוגים רבים בצרפת
במקביל, גם באלפים הצרפתיים נרשמו מקרי מוות במפולות שלגים בחורף הנוכחי. ביום שלישי פורסם כי אזרח בריטי שחי בשווייץ נהרג במפולת בצרפת. ימים ספורים קודם לכן אירעה מפולת בוואל ד’איזר, שסחפה שישה גולשים באזור מחוץ למסלולים המסומנים והביאה למותם של אזרח צרפתי ושני בריטים.
האסון התרחש פחות מ-24 שעות לאחר שחבל סבואה בדרום-מזרח צרפת הוכנס לכוננות אדומה נדירה למפולות, רמת אזהרה שהופעלה פעמיים בלבד ב-25 השנים מאז שנכסה לתוקף. אף שהכוננות בוטלה עד יום שישי בבוקר, רמת הסיכון נותרה 4 מתוך 5, המוגדרת גבוהה, עם אזהרה כי מפולות עלולות להיות להיווצר בקלות על ידי גולשים או מטיילים ולסחוף כמויות שלג גדולות מאוד. האזהרה לגולשים היא שלא לצאת לגלישה מחוץ למסלולים כאשר רמת הסכנה עולה מעל דרגה 3.
רוב תאונות הספורט החורפיות הקטלניות בצרפת, שווייץ, אוסטריה ואיטליה מתרחשות מחוץ למסלולים המסומנים. מפולות שלגים גורמות לכמחצית ממקרי המוות הללו, ובצרפת לבדה נהרגים בממוצע כ-25 בני אדם בכל חורף. בעונה הנוכחית נרשמו לפחות 25 הרוגים במפולות ברחבי המדינה – עם השוואה של הממוצע השנתי.
גולשים נעדרים במפולת בקליפורניה
גם בקליפורניה ארעה הלילה מפולת קשה - עם שישה גולשים שנתקעו בשלגים ועשרה נוספים שנעדרים ומוגדרים מנותקים קשר. הרשויות הדגישו כי פעולות החילוץ יהיו איטיות וממושכות, בשל חשש למפולות שלגים נוספות. בשעות הבוקר היום דווח כי שישה מטיילים אותרו וחולצו, ולפחות תשעה נוספים עדיין נעדרים.

לפי משרד השריף של מחוז נוואדה, ששת הגולשים אותרו והם בקשר עם הרשויות באמצעות משואות חירום שברשותם. הם התבקשו להישאר במקומם ומצאו מחסה מאולתר עד להגעת כוחות החילוץ. מדובר היה ביומו האחרון של מסע סקי בן שלושה ימים שכלל לינה בבקתות וניווט בתוואי הררי מאתגר.
צוותי החילוץ מתקדמים בזהירות בשל תנאי מזג האוויר והחשש ממפולות נוספות. על פי סוכנות הידיעות AP גויסו למבצע מחלצים עם ציוד מיוחד ורכבי שלג, אך גורמים רשמיים הדגישו כי מדובר בתהליך איטי ומורכב.
מרכז המפולות האזורי פרסם אזהרה לאזור מרכז רכס סיירה נוואדה, כולל אזור אגם טאהו רבתי, בשל הצטברות מהירה של שלג חדש על שכבות שלג שבריריות ורוחות עזות. כמה אתרי סקי נסגרו חלקית או לחלוטין, והרשויות קראו להימנע מתנועה בשטחי סקי פתוחים שבהם הסכנה גבוהה במיוחד. מדי חורף נהרגים בארצות הברית בין 25 ל-30 בני אדם במפולות שלגים.
