בן 83 ירה למוות בנהגת אוּבֶּר – ונידון ל-21 שנות מאסר
חבר מושבעים הרשיע את ויליאם ברוק ברצח לולת'ה "לתה" הול, שהגיעה לביתו באותו יום גורלי כדי "לאסוף חבילה". היא נורתה שש פעמים ופונתה לבית חולים כשמצבה אנוש, שם היא מתה בחדר הניתוח. לטענת הנאשם, הוא היה קורבן של ניסיון הונאה בבוקר הירי – והול הייתה במזימה ללא ידיעתה

הקשיש שירה למוות בנהגת אוּבֶּר יבלה את שארית ימי חייו מאחורי סורג ובריח. חבר מושבעים במדינת אוהיו מצא את ויליאם ברוק אשם ב-14 בינואר, בתום משפט שארך שלושה ימים. בן ה-83 הורשע בסדרת סעיפים חמורים, בהם רצח, חטיפה ותקיפה בנסיבות מחמירות.
הקורבן, לולת'ה "לתה" הול, בת 61 מדבלין שבפרברי קולומבוס, נרצחה בשעות הבוקר של ה-25 במרץ 2024. היא נורתה שש פעמים בחניית ביתו של ברוק בעיירה מדיסון, פונתה לבית חולים כשמצבה אנוש – ומתה במהלך ניתוח חירום. חלק מהתקרית תועד במצלמת המכונית של הקורבן.
במהלך גזר הדין נשא בנה של הול, מריו, הצהרה ואמר: "החום של אמי והחוכמה שלה אינם ניתנים להחלפה ויחסרו לעד. מאז ה-25 במרץ 2024 אני נושא איתי אבל שלא נעלם. אני משחזר בראש את הרגעים האחרונים שלה ששודרו בכל העולם, ושואל את עצמי – למה זה היה צריך לקרות. אין דבר כזה לחיות חיים אחרי שאיבדת את האדם שנתן לך חיים".
לפי ממצאי החקירה, ברוק היה קורבן של ניסיון הונאה בבוקר הירי. בן ה-83 קיבל שיחות טלפון מאדם שהזדהה כאיש חוק שעובד בבית משפט, שטען שברוק חייב לשלם ערבות על סך 12 אלף דולר עבור "קרוב משפחה שנמצא במעצר". כשברוק סירב, האיש איים לרצוח אותו ואת בן משפחתו אם לא יקבל את הכסף.
הול נשלחה לביתו של ברוק מאוחר יותר באותו יום כדי "לאסוף חבילה". כשהיא הגיעה לביתו, בן ה-83 יצא אליה עם אקדח שלוף ודרש ממנה לחשוף בפניו את זהות המתקשר. בתיעוד ממצלמת המכונית ניתן לראות את הנהגת קוראת לעזרה, אך ללא הועיל. לפי דוח המשטרה, ברוק גם לקח לה את הטלפון הנייד בשלב מסוים ולא נתן לה לעזוב.
הנאשם טען להגנה עצמית ואמר שהקורבן הייתה חלק מהונאה מתוחכמת, ללא ידיעתה. עד היום, לא ברור אם האיש שהתקשר לברוק היה זה ששלח אותה או סייען כלשהו אחר. לפי ההערכות, הנהגת לא ידעה על שיחות הטלפון שהוא קיבל בשעות הבוקר. למרות זאת, השופט רסטאטר הבהיר כי החוק אינו מאפשר לו גמישות בענישה. "אני לא יכול להחמיר את העונש, ואני לא יכול להקל אותו", אמר. "זהו העונש הקבוע בחוק על עבירות מסוג זה". חקירת ה-FBI בפרשת ההונאה עדיין נמשכת.

