ההודעה החריגה של ראש ממשלת איטליה: שמי הועבר לבית הדין בהאג
ג'ורג'ה מלוני חשפה כי נטען שהיא, שר ההגנה גידו קרוסטו ושר החוץ אנטוניו טיאני "שותפים לכאורה ברצח עם בהקשר המתקפה הישראלית בעזה" • בשבועות האחרונים איטליה סוערת בעקבות הסלמה של ממש בהפגנות הפרו-פלסטיניות, ואפילו מלוני עצמה נאלצה "לקחת צעד לאחור" בעמדתה • "אני לא חושבת שיש עוד מקרה כזה בהיסטוריה", אמרה


ראש ממשלת איטליה, ג'ורג'ה מלוני, חשפה אתמול (שלישי) כי שמה, יחד עם שמות שניים משרי ממשלתה הבכירים, הועבר לבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג, לכאורה באשמה של מעורבות וסיוע לרצח עם "בהקשר למתקפה של ישראל ברצועת עזה".
בראיון לערוץ הטלוויזיה הממלכתי RAI, מסרה מלוני כי בין המוזכרים בהודעה שנשלחה לבית הדין נמנים גם שר ההגנה גוידו קרוסטו, שר החוץ אנטוניו טיאני, ולטענתה גם רוברטו צ’ינגולאני, ראש החברה הביטחונית האיטלקית לאונרדו.
לדבריה של מלוני, מדובר במקרה חריג. "אני לא חושבת שיש עוד מקרה כזה בעולם או בהיסטוריה", אמרה. עם זאת, ראש הממשלה לא פירטה מי הגיש את ההודעה נגד ממשלתה או מי עומד מאחורי המהלך.
הודעתה של מלוני מגיעה על רקע הסלמה חמורה בהפגנות הפרו-פלסטיניות וגילויי ההתנגדות לישראל ברחבי איטליה. בשבועות האחרונים ארץ המגף סוערת בהפגנות ענק, עם מאות אלפי מפגינים שיצאו בשבוע האחרון להפגין במשך ימים ארוכים ברציפות, בתופעה שהחלה ביתר שאת לאחר מעצר פעילי המשט לעזה בשבוע שעבר.

רבים ברחבי איטליה מפנים אצבע מאשימה לעברה של מלוני ושל ממשלת הימין שבראשותה, והיא עצמה תקפה בשבוע שעבר בחריפות את פעילי המשט – קראה להם לעצור, להעביר את הסיוע שלהם לפטריארכיה הלטינית ומשם לעזה. לדבריה, פעילי המשט "לא רצו לסייע לעזה, כי אם לפגוע באיטליה". על יום השביתה הכללית שהוכרז ביום שישי בשבוע שעבר אמרה מלוני כי המפגינים "רק רוצים סוף שבוע ארוך".

אף שממשלת הימין בראשותה של מלוני ידועה כתומכת עקבית של ישראל, בטח ביחס למדינות אחרות באירופה ובעולם, היא לקחה לאחרונה צעד לאחור, והביעה הסתייגות ממה שכינתה "תגובה לא מידתית" מצד ישראל. בנאום יוצא דופן בעצרת הכללית של האו"ם תקפה מלוני את ישראל על פגיעה בילדים ונשים פלסטינים, אמרה שהיא מבצעת טבח, והסבירה כי איטליה תחרוג ממנהגה ותצביע בעד חלק מהסנקציות של הנציבות האירופית נגד ישראל.


למרות זאת, איטליה לא שינתה את יחסיה הדיפלומטיים או הכלכליים עם ישראל, ולא הכירה במדינת פלסטין. מלוני הבהירה כי היא מעוניינת להכיר במדינה פלסטינית, אך רק בתום התהליך ורק לאחר שכל החטופים ישוחררו וחמאס לא יהיה עוד בשלטון.
מלוני הדגישה כי היא "המומה" מהטענות נגדה, במיוחד לאור העובדה ש"אין איש שמכיר את המציאות ולא יודע שאיטליה לא אישרה משלוחי נשק חדשים לישראל אחרי 7 באוקטובר". בחודש ינואר חשפה מלוני כי נפתחה נגדה חקירה בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג, לכאורה בחשד לסיוע לפושע מלחמה מלוב (ללא קשר למלחמה בעזה).