האזהרות שקדמו לפיגוע, וההאשמה בישראל: "התרענו תקופה ארוכה"
בישראל מאשימים אחרי הפיגוע הקטלני בבונדי ביץ' שהעבירו לאוסטרליה במשך תקופה ארוכה אזהרות על תכנון פיגועים נגד הקהילה היהודית במדינה • גורם ישראלי תקף: הכול היה על השולחן, הרשויות לא עשו מספיק • נשיא המדינה ושר החוץ האשימו: "התרענו שוב ושוב, ממשלת אוסטרליה קיבלה אינספור סימנים מקדימים"


אחרי הפיגוע הקטלני בבונדי ביץ' בסידני, שבו נרצחו לפחות 10 בני אדם, בישראל מאשימים: התרענו במשך תקופה ארוכה על כוונות לבצע מתקפת טרור – ובאוסטרליה לא עשו מספיק כדי למנוע את זה. גם נשיא המדינה יצחק הרצוג ושר החוץ גדעון סער פרסמו הודעות חריפות שבהן טענו שלמרות ההתרעות שסיפקה ישראל, הממשלה בקנברה לא פעלה למנוע פגיעה בקהילה היהודית.
גורם ישראלי אמר: "הכול היה על השולחן, העברנו במשך בחודשים האחרונים אזהרות על כוונות לבצע מתקפות טרור". לטענתו הרשויות במדינה פשוט לא עשו מספיק כדי למנוע את המתקפה הקטלנית בבונדי ביץ'.
דבריו של הגורם מתכתבים עם ביקורת שהטיחו בכירים בישראל נגד הממשלה באוסטרליה בעקבות הפיגוע. נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר במהלך טקס פרס העלייה והקליטה לעולים פורצי דרך: "התרענו שוב ושוב לממשלת אוסטרליה על הצורך לעקור משורש את האנטישמיות הפושעת והמתפשטת במדינה".

גם שר החוץ גדעון סער האשים את הרשויות באוסטרליה בהתעלמות מהאזהרות שהעבירה ישראל. בציוץ שפרסם האשים: "ממשלת אוסטרליה, קיבלה אינספור סימנים מקדימים".
בחודש אוגוסט האחרון שלח ראש הממשלה בנימין נתניהו מכתב לראש ממשלת אוסטרליה שבו הזהיר מפני התפשטות האנטישמיות במדינה. היום, בטקס חתימת הסכם גג בדימונה הוא הזכיר את ההתרעה ששלח לפני 4 חודשים: "כתבתי לראש ממשלת אוסטרליה שהמדיניות שלהם שופכת דלק על שנאת היהודים שפושה באוסטרליה".
הוא הוסיף: "אנטישמיות זה סרטן שמתפשט כשמנהיגים שותקים ולא פועלים. זה לא קרה באוסטרליה, קרה שם משהו נורא, מספר הנרצחים עולה מרגע לרגע. ראינו את הרוע וגם גבורה יהודית".

בצל הדברים עומדת גם הודעה שפרסמה לשכת ראש הממשלה בשם המוסד בחודש אוקטובר האחרון. אז נחשף מנגנון טרור בהכוונה איראנית שפעל להוציא לפועל פיגועים נגד יעדים יהודיים וישראליים ברחבי העולם – ובהם גם אוסטרליה. לפי ההודעה, סוכלו גם ניסיונות פיגוע מרכזיים על אדמת אוסטרליה וצוין כי החשיפות והמעצרים הובילו לצעדים מדיניים חריגים מצד הרשויות במדינה, בהם גירוש השגריר האיראני והכרזתו כאישיות בלתי רצויה.
