סאנה מרין חושפת את המחיר האישי ששילמה: "רק רציתי שהכול ייגמר"
ראש ממשלת פינלנד לשעבר, שעשתה היסטוריה והפכה למנהיגה הצעירה בעולם בשנת 2020, חושפת את הקושי שעבר עליה • היא מסבירה מדוע היא לא מעוניינת לחזור לחיים הפוליטיים בזמן הקרוב, במיוחד אחרי "סערת המסיבות" • היא תוקפת את התקשורת בפינלנד: "עדיין מדווחת על כל דבר שאני עושה, זה לא נורמלי"

ראש ממשלת פינלנד לשעבר סאנה מרין מדברת בגלוי על המחיר האישי ששילמה בתקופת כהונתה – וחושפת את הסיבות שבגללן אין לה כוונה לחזור בקרוב לפוליטיקה. בראיון שהעניקה השבוע לרגל צאת ספרה החדש “Hope in Action”, סיפרה מרין בת ה־39 כי היא לא מתכננת להתמודד שוב בבחירות לפרלמנט ב־2027.
“אני מחפשת חיים מאוזנים יותר, כאלה שבהם יש לי גם חיים אישיים ואני נוכחת יותר כאימא, כחברה וכאדם”, אמרה מרין. “התפקיד דורש המון. אתה צריך לשים את החיים האישיים בצד, ולא באמת אפשר לחיות חיים מאוזנים. לא הצלחתי לבלות עם המשפחה שלי ועם הבת שלי כמו שהייתי רוצה”.
מרין עשתה היסטוריה כשנבחרה לראשות ממשלת פינלנד בשנת 2020 בגיל 34 בלבד - והפכה למנהיגה הצעירה בעולם באותה תקופה. אך השנים הבאות היו סוערות במיוחד, עם ניהול משבר הקורונה, ההתמודדות עם פלישתה של רוסיה לאוקראינה והלחץ הציבורי האדיר שהגיע בעקבות סרטוני המסיבות שדלפו לרשת.

בסרטונים שצולמו בשנת 2022 נראתה מרין רוקדת במועדון ובמסיבה פרטית, לעיתים גם צמוד לגבר שאינו בעלה. אחד הקטעים אף עורר שמועות על שימוש בסמים, אחרי שנשמע מישהו אומר ברקע את המילה “קמח”, אך מרין עברה בדיקת סמים שיצאה תקינה ונקייה. למרות זאת, הסערה לא שככה והמשיכה ללוות אותה עד לסוף כהונתה.
מרין סיפרה כי בתקופה ההיא רק רצתה “שהכול ייגמר” וכי גם התמיכה מצד פוליטיקאיות כמו הילרי קלינטון ואלכסנדריה אוקסיו-קורטז, שפרסמו סרטונים שלהן רוקדות כאות הזדהות, לא שיפרה את הרגשתה.
למרות שקיבלה מספר קולות גבוה בבחירות 2023, מפלגתה הפסידה למפלגת הימין השמרני, ומרין נאלצה לפרוש מתפקידה. זמן קצר לאחר מכן התגרשה מבעלה, עמו יש לה ילדה, וב־2024 השלימה את הפרידה האישית.

כיום מרין מנסה לשמור על שגרת חיים רגילה, אך לדבריה “התקשורת בפינלנד עדיין מדווחת על כל דבר שאני עושה. זה לא לגמרי נורמלי, לא כמו שהייתי רוצה”.
למרות הכול, מרין לא ניתקה קשר מהפוליטיקה לחלוטין. כיום היא משמשת כיועצת במכון של טוני בלייר, Tony Blair Institute for Global Change, המסייע למדינות במזרח אירופה להתקדם לעבר הצטרפות לאיחוד האירופי.
מרין לא שוללת חזרה לפוליטיקה, אך בשלב זה היא אומרת, “אני לא מחפשת תפקידים פוליטיים. אולי בעתיד, אבל לא עכשיו”.