N12
פרסומת

המקרה שמזעזע את בריטניה: שני מהגרים אנסו נערה בת 15

עונשים כבדים לשני נערים בני 17 שהגיעו בשנה האחרונה מאפגניסטן • הנוכחים בבית המשפט הזדעזעו מהתיעודים והפירוט שנחשפו בכתב האישום • הקורבן חשפה: "היום שבו נאנסתי שינה אותי"; השופטת: "גזלתם מהקורבן את ילדותה, דבר לא יוכל להחזיר את זה" • בצעד יוצא דופן - הוחלט לחשוף את שמותיהם, למרות שהם קטינים | קשה לקריאה

N12
פורסם: | עודכן:
המהגרים שאנסו את הנערה בלמינגטון ספא, בריטניה
המהגרים שאנסו את הנערה בלמינגטון ספא, בריטניה
הקישור הועתק

בית המשפט בבריטניה הטיל אתמול (שני) עונשי מאסר כבדים על שני מהגרים בני 17 מאפגניסטן - שהורשעו באונס אכזרי של נערה בת 15. באופן יוצא דופן, השופטת הורתה לפרסם את שמותיהם של שני הנערים, למרות שטרם מלאו להם 18.

ג'אן ג'האנזב ואיסרר ניאזאל, שניהם בני 17, נידונו לעונשי מאסר כבדים בבית המשפט בוורוויק שבאנגליה, לאחר שהודו בביצוע מעשה האונס ב-10 במאי האחרון. ג'האנזב נידון ל-10 שנים ושמונה חודשי מאסר, ואילו ניאזאל קיבל תשע שנים ו-10 חודשים. שניהם יתחילו לרצות את עונשם במוסד לעבריינים צעירים ויועברו בהמשך לכלא רגיל.

אונס מזעזע בפארק

האונס התרחש בלימינגטון ספא, מדרום-מזרח לברמינגהאם, כאשר שני הנערים האפגנים הובילו את הקורבן, שהייתה שיכורה מאוד ובמצב של מצוקה רבה, לאזור מוסתר בפארק. התביעה הציגה בפני בית המשפט צילומי מצלמות אבטחה מטושטשים שבהם נראים שני בני ה-17 הולכים משני צידיה של הקורבן.

לפי דברי התביעה, החומר שנתפס בטלפון הנייד של המעורבים היה מטריד מאוד. בסרטון נשמעת הקורבן צורחת לעזרה, בעוד ג'האנזב חוסם בידו את פיה כדי להשתיק אותה. הוא דיבר בפאשטו, השפה הרשמית של אפגניסטן, כדי לזמן את ניאזאל להצטרף אליו.

הנערה הצליחה לצלם סרטון במהלך התקיפה, שבו היא נשמעת בוכה וצועקת: "בבקשה, הצילו, עזבו אותי, אני רוצה הביתה". סרטון נוסף שצולם לאחר האירוע הראה אותה בוכה, צורחת לעזרה ומפרטת את העבירות שבוצעו נגדה.

"גזלו מהקורבן את ילדותה"

השופטת סילביה דה ברטודנו אמרה במהלך הקראת גזר הדין שהנאשמים "גזלו" מהקורבן את ילדותה, ושום דבר לא יוכל להחזיר את זה. "מה ששניכם עשיתם באותו ערב שינה את חייה של הקורבן לנצח", אמרה.

במהלך המשפט, הוקראה עדות מטעם הקורבן, שבה היא אמרה: "היום שבו נאנסתי שינה אותי כאדם. עכשיו, בכל פעם שאני יוצאת החוצה, אני לא מרגישה בטוחה - עד כדי כך שהתחלתי להימנע מזה לגמרי. זה גם השפיע על החינוך שלי והלימודים בזמן הכי גרוע שאפשר".

פרסומת

עוד מסרה הקורבן: "אני שונאת את העובדה שעכשיו מסתכלים עליי כקורבן, למרות שזה בדיוק מה שאני". אימה של הנערה אמרה בעדותה: "צפינו בבתנו התוססת, השמחה והבטוחה מתכווצת וסובלת מחרדה כל כך קשה. משהו נשבר בכולנו באותו יום".

אחד האנסים נמלט מרוצחי אביו

התביעה הסבירה שהשניים הגיעו לבריטניה כילדים מבקשי מקלט ללא ליווי. ג'האנזב ברח מאפגניסטן והגיע לבריטניה בינואר. הוא עבר הערכת גיל שקבעה שהוא בן 17, ועתיד להיות בן 18 בתחילת השנה הבאה. לאחר שהודה באשמה, כבר הומצאו לו מסמכי גירוש.

ניאזאל הגיע לבריטניה בנובמבר 2024. עורך דינו אמר שהוא ברח לבריטניה לבדו כדי להימלט מהטליבאן, שרצח את אביו שהיה חייל בצבא האפגני במשטר הקודם. הוא ממתין להחלטה על בקשת המקלט שלו, אך השופטת אמרה שהיא תמליץ על גירושו לאחר ריצוי עונשו. גם במקרה של ניאזאל, למרות שהוא היה בן 16 בזמן שהודה באשמה, השופטת הזמינה את הממשלה להמליץ על גירושו.

ההחלטה לחשוף את זהותם

השופטת דה ברטודנו החליטה להסיר את המגבלות על פרסום שמות הנאשמים, למרות שהם בני 17 בלבד. ההחלטה הגיעה לאחר בקשות של שורה של כלי תקשורת מקומיים.

"חוסר מידע מעורר כעס ציבורי ומוביל להפצה בלתי מבוקרת של מידע כוזב", הסבירה השופטת. היא הוסיפה ששמירה על מגבלות הפרסום עלולה להוביל לספקולציות שעשויות לגרום לתקיפת אנשים חפים מפשע. השופטת אמרה גם ששני הנערים "בגדו" באלה שמגיעים לבריטניה בחיפוש אחר מקלט ומקיימים את חוקי המדינה.

פרסומת

עונשים נוספים והשלכות

מלבד עונשי המאסר, שני הנאשמים חויבו להירשם במרשם עברייני המין לכל החיים, והוצא נגדם צו הרחקה ללא הגבלת זמן.

שרת הפנים של בריטניה שבאנה מחמוד בביקור במסגד
שרת הפנים של בריטניה שבאנה מחמוד בביקור במסגד | צילום: רויטרס

ריצ'רד הובס ממשטרת וורוויקשייר אמר: "ג'האנזב וניאזאל יצאו לדרכם להתיידד עם הקורבן בכוונה לאנוס אותה. אורך המאסר שלהם משקף את חומרת הפשע וההכרח להגן על הציבור מפניהם". הוא הוסיף גם כי "זה היה אירוע טראומטי ביותר, ואני לא יכול לומר מספיק שבחים על הקורבן ועל האומץ שהיא גילתה".

פרשת האונס הזו הפכה לנושא פוליטי דרמטי בבריטניה, במיוחד בשעה שממשלת הלייבור נואשת למצוא פתרונות לעצירת הגעתם של אלפי מהגרים בסירות מעבר לתעלת למאנש. פשעים שמבוצעים על ידי מבקשי מקלט, במיוחד עבירות מין, עוררו בתקופה האחרונה גל של מחאות נרחבות ברחבי המדינה.