N12
פרסומת

העימות החריג של טראמפ עם חברת הקונגרס הסומלית: "למה התחתנת עם אח שלך?"

הנשיא יצא במתקפה חריפה נגד חברת הקונגרס עומאר: "אני אוהב אותה עם הטורבן הקטן שלה. היא באה לפה ולא עושה כלום חוץ מלרטון - צריך להעיף אותה מכאן", אמר הנשיא, והאשים אותה בכך שהתחתנה עם אחיה כדי להגר לארה"ב • עומאר הגיבה: "שקרים גזעניים. הנשיא הוא מבוכה לאומית"

תומר אלמגור
פורסם:
אליהאן עומאר ודונלד טראמפ
טראמפ ועומאר, עימות חריג | צילום: Reuters
הקישור הועתק

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ידוע בנטייתו לשגר מתקפות אגרסיביות כלפי יריביו הפוליטיים, והלילה (בין שלישי לרביעי) הוא העלה מדרגה במאבק שלו נגד חברת הקונגרס הדמוקרטית ממוצא סומלי אילהאן עומאר. לאחר חילופי מהלומות מילוליות ביניהם בימים האחרונים, טראמפ טען הלילה שעומאר "התחתנה עם אחיה", לעג ל"טורבן הקטן שלה" ואמר שהיא "תמיד מתלוננת". עומאר לא נותרה חייבת, ואמרה שהנשיא הוא "אובססיבי" ו"מבוכה לאומית".

"אני אוהב את אילהאן עומאר, איך שלא קוראים לה. עם הטורבן הקטן שלה. אני אוהב אותה. היא באה לפה ולא עושה כלום חוץ מלרטון. היא תמיד מתלוננת. היא מגיעה מהמדינה שלה שהיא אולי המדינה הגרועה ביותר בעולם", אמר טראמפ לקול תשואות תומכיו בנאום שנשא, והוסיף: "היא התחתנה עם אח שלה כדי להיכנס למדינה, צריך להעיף אותה מכאן".

עומאר מיהרה להגיב ברשת X, ותקפה בחזרה: "האובססיה של טראמפ אליי היא כבר ברמה מוזרה. הוא זקוק לעזרה רצינית. מכיוון שאין לו הישגים כלכליים להתגאות בהם, הוא חוזר על שקרים גזעניים. הוא ממשיך להיות מבוכה לאומית". החשבון הרשמי של הבית הלבן הגיב על הפוסט של עומאר, וחזר על השאלה: "למה התחתנת עם אחיך?"

עומאר נולדה בבירת סומליה מוגדישו והיגרה עם משפחתה לארצות הברית כשהייתה בת 13. בשנים האחרונות חזרו ועלו טענות ללא ביסוס מהימין האמריקני לפיה היא התחתנה עם אחיה כדי להיכנס למדינה, והיא הכחישה אותן בתוקף. עומאר ידועה בעמדותיה האנטי-ישראליות המובהקות.

פרסומת

העימות בין עומאר לנשיא מגיע לאחר שהוא החריף בימים האחרונים את מתקפותיו נגד קהילת המהגרים הסומלית במינסוטה, על רקע דיווחים שקישרו חלק מהקהילה לפרשיות הונאה במדינה. עשרות תושבים סומלים הורשעו במרמה שכללה קבלת החזרים מהמדינה עבור חלוקת מזון, טיפול רפואי ושירותים נוספים, ואף עלו טענות שהכסף מההונאה הגיע לטרור בסומליה.

בשבוע שעבר אמר טראמפ שארה"ב תטעה אם תמשיך לאפשר ל"זבל" מסומליה להיכנס למדינה, וחזר וכינה את עומאר וחבריה "זבל". הוא אמר שסומליה "מסריחה" ושהוא לא רוצה את אנשיה בארה"ב. עומאר הזהירה ש"הרטוריקה מלאת השנאה הזו יכולה להוביל למעשים מסוכנים מצד אנשים שמקשיבים לנשיא".

חברת הקונגרס אילהאן עומאר בוושינגטון
חברת הקונגרס אילהאן עומאר | צילום: רויטרס, רויטרס