"מקווה שתעזבי את מלבורן בקרוב": ניסתה להתקבל לעבודה - ונדחתה כי היא ישראלית
צעירה מישראל שנסעה רק לאחרונה ליבשת המרוחקת ניסתה להתקבל לעבודה בעסק מקומי - ונדחתה בהודעה מכוערת • לצד האשמות מצד בעל העסק על שותפות הצעירה ב"רצח עם", הדגיש כי התפקיד אויש בידי מישהו "אנושי" • בשיחה עם N12 שיתפה הצעירה: "לאף אחד מהם אין מושג - נקווה שהם לא יתעוררו כשיהיה מאוחר מדי" • בעקבות האירוע - ארגון יהודי מארגן מחאה מול העסק


האנטישמיות באוסטרליה נמשכת: צעירה ישראלית שהגיעה למלבורן שבוויקטוריה, ספגה אפליה קשה לאחר שניסתה להתקבל לעבודה במשתלה מקומית - ונדחתה בשל מוצאה. הבעלים של העסק, ברט דהן, שלח לה הודעת טקסט שבה האשים אותה כשותפה ל"רצח עם", קרא לה "לעזוב את מלבורן" והוסיף כי היא "חסרת אנושיות".
את ההודעה המקוממת חתם כשהוא קורא ל"שחרור פלסטין" ולסיום "רצח העם". הישראלית, צעירה בת 24 שהגיעה ליבשת רק לאחרונה, סיפרה ל-N12 על התחושות: "אני פשוט מתוסכלת מזה שהם כל כך לא מודעים למציאות, ומרשים לכל הידע שלהם להתבסס על טרנדים-ומשם גם ההתנהגות המחפירה הזו".
"אני מטיילת כבר שנה בעולם", סיפרה הצעירה והוסיפה: "בכל פעם שאני נתקלת במקרים כאלו זה מיד מובן מאיפה האנשים צורכים את המידע שלהם - טיקטוק ואינסטגרם. הכול נעשה בשם הצדקנות המוסרית אבל לאף אחד מהם אין מושג על מה הוא מדבר. לאף אחד אין עובדות מבוססות, וכמובן שכף רגלם מעולם לא דרכה בארץ היפה שלנו כדי להבין את המורכבות האינסופית על בשרם. נקווה שהם לא יתעוררו כשיהיה מאוחר מדי".


"The Lions of Zion", ארגון יהודי מקומי, הודיע כי בעקבות המקרה הם מארגנים מחאה מול בית העסק ביום שני הקרוב. "לא נאפשר לאנטישמיות לעבור בשתיקה", אמר מארגן ההפגנה ל-N12.
יו"ר ה-ADC, ד"ר דביר אברמוביץ', תקף בחריפות את המקרה וקרא לחקירת האירוע: "זה לא סתם סירוב עבודה, אלא מעשה פחדני. ישראלים ויהודים חווים אפליה פתוחה ובלתי מתנצלת, והתופעה הזו היא הפנים החדשות של אנטישמיות באוסטרליה".
מאז פרוץ המלחמה מתמודדת הקהילה היהודית באוסטרליה עם עלייה חדה ומסוכנת באירועים על רקע אנטישמי. בין היתר, התרחשו ביבשת הצתה של בתי כנסת, השחתת המסעדה של השף הישראלי אייל שני, הצתת מעון ילדים, ריסוס כתובות נאצה על רכוש יהודים, הפגנות אנטי-ישראליות עצומות וניסיונות לפיגועי טרור.

גם בציון יום השנה לטבח 7 באוקטובר לפני כ-3 שבועות, הצטרכו אנשי הקהילה היהודית-ישראלית במלבורן להתמודד עם אירוע מכוער, כשכתובות תמיכה בחמאס רוססו ואף קראו לארגון הטרור "עשו זאת שוב".

ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניזי, שפרסם הצהרה בציון יום השנה לטבח 7 באוקטובר, גינה מאוחר יותר את כתובות הגרפיטי: "תעמולת הטרור ביום השנה לרציחות 7 באוקטובר היא מתועבת". עוד הוא הוסיף כי "האחראים לכך חייבים לעמוד לדין".
האנטישמיות באוסטרליה - סיקור N12:
- "20 איש היו בדרך להירצח"
- זעזוע באוסטרליה: אנשי צוות רפואי איימו לרצוח חולים יהודים
- סידני: סוכל פיגוע טרור אנטישמי בבית כנסת
- זינוק של 120%: גל אנטישמיות חסר תקדים
- מה קרה לאוסטרליה? המקום הבטוח הפך לגיהינום
- בהלה בקהילה היהודית: "מזהירים כבר למעלה משנה"
- בעקבות גל האנטישמיות - חקיקה נרחבת נגד פשעי שנאה
- כניסתה של איילת שקד לאוסטרליה סורבה
