מסמכי הפנטגון חושפים: מחיר ההגנה על ישראל - כחצי מיליארד דולר
מסמכי התקציב של משרד ההגנה האמריקני חושפים את היקף המימון להחלפת טילי ה-THAAD בהם נעשה שימוש במהלך המלחמה • רק במהלך המערכה עם איראן בחודש יוני, שוגרו 100-150 טילי יירוט של THAAD, כשעלות כל טיל כזה היא כ-12.7 מיליון דולר • עלות ההחלפה: כ-500 מיליון דולר • לפי הפרסום ב-Business Insider, שימוש הנרחב במערכת העלה דאגות לגבי מצבורי הטילים של ארה"ב

מסמכים חדשים של הפנטגון חושפים כי צבא ארצות הברית שיגר טילי יירוט בשווי 500 מיליון דולר כדי להגן על ישראל במהלך המלחמה, בייחוד מפני איראן בעת מבצע "עם כלביא" - כך פורסם אמש (רביעי) ב-Business Insider. כמו כן, מסמכי התקציב שפורסמו לאחרונה שופכים אור על היקף החימוש שהטילו הכוחות האמריקניים בהפצצת מתקני הגרעין באיראן.
אחד המסמכים הללו כאמור מבקש מימון של 498.3 מיליון דולר להחלפת טילי ה-THAAD שנורו במהלך ההגנה על ישראל. במהלך המלחמה עם איראן בחודש יוני, שוגרו 100-150 טילי THAAD, כשכל טיל כזה עולה כ-12.7 מיליון דולר. לפי הפרסום, השימוש הנרחב במערכת העלה דאגות לגבי מצבורי הטילים של ארה"ב, ותהיות לגבי האם יש מספיק מלאי כדי להתמודד עם אתגרים עתידיים.

מערכת THAAD היא בין נכסי ההגנה האווירית המתקדמים ביותר שכוחות ארה"ב מפעילים. מטרתה היא ליירט טילים בליסטיים, והיא יכולה לפעול לטווחים של 124-93 מיילים (בערך 200-150 ק"מ) ופועלת מתוך ומחוץ לאטמוספרה.
המערכת כאמור עברה את המבחן הרציני הראשון שלה במשך מבצע "עם כלביא", שבמהלכו איראן שיגרה מאות טילים בליסטיים לעבר ישראל. בתוך כך, המסמכים החדשים של הפנטגון חושפים גם פרטים על התקיפות האמריקניות על מתקני הגרעין האיראניים.

כזכור האמריקנים הטילו באמצעות מפציצי B-2 כ-14 פצצות חודרות בונקרים ושיגרו בעזרת צוללת של חיל הים האמריקני כ-30 טילי טומהוק, אך נעשה שימוש גם בכלי נשק נוספים. המסמכים דרשו מימון עבור רקטות מונחות לייזר ופצצות נוספות, בהם עדיין לא ברור כיצד נעשה שימוש במהלך התקיפות - אך היקף המימון עבורם קטן הרבה יותר מזה של ה-THAAD.