N12
פרסומת

חמאס: "לא קיבלנו הצעה חדשה" | דיווח - השינויים שיזמו וקיבלו מדינות ערב במתווה טראמפ

לפי דיווח קטארי, מדינות ערב ביצעו שינויים שכללו דרישה לנסיגה ישראלית מלאה וכי חמאס יניח את נשקו - במקום שיפורק ממנו • גורם בבית המלוכה הסעודי ל-N12: "ריאד מעודדת את המתווה ותומכת בו" • שר החוץ המצרי: "מוכנים להתבסס על החזון של טראמפ" • חמאס בהצהרה רשמית: "נבחן כל הצעה שתגיע באופן חיובי ואחראי"

ספיר ליפקין
פורסם:
תמים בן חמד אאל ת'אני, בנימין נתניהו, דונלד טראמפ
תמים בן חמד אאל ת'אני, בנימין נתניהו, דונלד טראמפ
הקישור הועתק

בזמן שנתניהו נערך לפגישה הגורלית עם נשיא ארה"ב, מדינות ערב התייצבו מאחורי תוכנית טראמפ עם דרישות משלהן, כך דיווח הבוקר (ראשון) ערוץ אל-ערבי הקטארי. במקביל, הן מפעילות מכבש לחצים לאימוץ המתווה שיוביל לסיום המלחמה ברצועת עזה.

דיווח בערוץ אל-ערבי: התיקונים של מדינות ערב שבוצעו בתוכנית טראמפ

  • מדינות ערב ביצעו תיקונים ביוזמה לעצירת המלחמה ברצועת עזה - שכללו דרישה לנסיגה ישראלית מלאה מהרצועה בשני שלבים והקמת ממשל פלסטיני של טכנוקרטים שיפעל תחת פיקוח מועצה בין-לאומית.
  • לפי הדיווח, בהתאם ליוזמה - כוחות בין-לאומיים יפקחו על גבולות רצועת עזה, ללא מגע עם האוכלוסייה.
  • היוזמה קובעת כי הרשות הפלסטינית תהיה מעורבת בניהול רצועת עזה לאחר המלחמה. בנוסף, לאחר התיקונים, היא קובעת שחמאס יניח את נשקו - במקום שיפורק מנשקו.
  • טראמפ יציג לנתניהו את היוזמה ביום שני בבית הלבן לאחר התיקונים הערביים.
טראמפ בפגישה עם מנהיגי מדינות ערב
טראמפ בפגישה עם המנהיגים הערבים | צילום: Celal Gunes, getty images

גורם בבית המלוכה הסעודי ששוחח עם N12 אמר כי "התיקונים כוללים את הדרת חמאס מההשתתפות בעתידה של עזה והענקת סיוע ומומחיות לרשות הפלסטינית כדי שתחזור לשלוט ברצועת עזה לבדה".

בבית המלוכה הסעודי מדגישים: "ריאד מעודדת את תוכנית טראמפ לסיום המלחמה בעזה ותומכת בה, ולא ריאד בלבד היא שמפעילה לחצים, אלא רוב העולם שבעבר גילה סימפתיה לישראל, מתייצב היום בצד עזה. לא כל העם הפלסטיני בעזה הוא חמאס, וגם אם הם מאמצים דעות פוליטיות שאינן תואמות את הציונות, דעות הן לא פשע, אלא השקפות עולם".

הוא טען כי "החוק מעניש דווקא את שעושה נתניהו וממשלתו הקיצונית שמבצעים פשעי מלחמה מובהקים. הלחצים שמופעלים עליו הם בין-לאומיים וגם מצד האופוזיציה ומצד חלק ניכר יחסית מהרחוב הישראלי שלוחץ להביא לסיום המלחמה וזה דבר חיובי".

הנשיא דונלד טראמפ לצד בן סלמאן בביקור בסעודיה
בן סלמאן וטראמפ. הסעודים טוענים שהלחץ המופעל הוא לא רק מריאד | צילום: reuters
פרסומת

שר החוץ המצרי: "דוחים את תרחיש את עקירת העם הפלסטיני"

שר החוץ המצרי בדר עבד אל-עאטי אמר אמש בעצרת האו"ם: "מצרים מביעה נכונות מלאה ומחויבות כוללת להתבסס על החזון של הנשיא טראמפ, במטרה להשיב את היציבות, לסיים את המלחמה, לפתוח אופק לשלום, לשחרר את בני הערובה והאסירים ולשים קץ לפצעים המדממים, לרעב ולהרס. כל זאת מתוך מטרה להשיב את הכוח לבנייה מחדש ולהחזיר את התקווה לשלום ולביטחון".

לצד זאת, הוא הבהיר: "מצרים שבה ומדגישה את דחייתה המוחלטת של כל תרחיש של עקירת העם הפלסטיני, ורואה בכך פשע של טיהור אתני חמור. עזה לעולם לא תהפוך לשער לסגירת התיק הפלסטיני. מצרים תמשיך לתמוך בזכותם של הפלסטינים להתנגד לכיבוש, תוך דבקות במטרותיהם הלגיטימיות הלאומיות. היא לא תהיה שותפה לשום תוכנית שמטרתה לחסל את הסוגיה הפלסטינית. להפך, היא משקיעה מאמצים הומניטריים גדולים יותר וממשיכה לקדם תוכניות שיקום, כשהיא זוכה לגיבוי של מדינות רבות, ומחזקת את עבודת אונר"א לתמיכה במיליוני הפליטים הפלסטינים".

חמאס: "לא קיבלנו מהמתווכות הצעות חדשות"

לאור הרחשים והקולות הנשמעים בנוגע לחזרה למו"מ ולעסקה, ארגון הטרור הודיע באופן רשמי שלא קיבל מהמתווכות הצעות חדשות. "המשא ומתן מושהה מאז ניסיון החיסול הכושל ב-9 בספטמבר בדוחה. מדגישים את נכונותנו לבחון כל הצעה שתגיע מהמתווכות באופן חיובי ואחראי, תוך שמירה על זכויות עמנו הלאומיות", הוסיף חמאס.