המשטרה זייפה נתוני פשיעה? החקירה בארה"ב
במשרד המשפטים פתחו בחקירה אחרי שבוושינגטון הבירה הציגו נתונים של ירידה בשיעור הפשיעה • החקירה באה על רקע העימות עם הנשיא, ואחרי שמאות חיילי המשמר הלאומי הוצבו בעיר • ראש העירייה: "רק מפקד אחד חשוד" • טראמפ: "יצרו אשליה של ביטחון, זה מעשה מסוכן"

משרד המשפטים של ארה"ב פתח בימים האחרונים בחקירה רגישה ושנויה במחלוקת, בחשד שגורמים במשטרת וושינגטון הבירה זייפו נתוני פשיעה. גורמים המעורים בפרטי החקירה אמרו לוושינגטון פוסט שעלה חשד שנתונים זויפו במטרה להציג "תמונה ורודה יותר" של המצב הביטחוני בעיר.
החקירה הפדרלית מגיעה על רקע העימות ההולך ומחריף בין ממשל טראמפ לבין עיריית וושינגטון סביב השליטה על ניהול המשטרה בעיר. נכון לעכשיו, לא ברור על אילו חוקים פדרליים נעברו אם אכן הייתה מניפולציה בהצגת הנתונים.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ טוען כי רמות הפשיעה החמורה בעיר רק הולכות ומחמירות, ובתגובה הורה על השתלטות פדרלית על מחלקת המשטרה. המהלך בא לידי ביטוי בהצבת מאות חיילים של המשמר הלאומי ברחובות הבירה. עם זאת, הנתונים הרשמיים הצביעו על כך ששיעור הפשיעה בעיר דווקא נמצא בירידה בשנים האחרונות.
"וושינגטון הבירה סיפקה מספרים מזויפים כדי ליצור אשליה של ביטחון", טען הנשיא בפוסט שפרסם ברשתות החברתיות. "מדובר במעשה מסוכן מאוד, הם תחת חקירה רצינית".

מוקדם יותר השנה דווח ברשת NBC כי מפקד במשטרה העירונית הושעה מתפקידו ויצא לחופשה בתשלום, בעקבות חשד למעורבות בזיוף נתוני פשיעה. ראש העירייה מיוריאל באוזר אישרה בריאיון לערוץ כי "למפכ"ל המשטרה היו חשדות כלפי מפקד אחד, הוא בדק את כל שבעת המחוזות ואימת שהחשד נוגע רק אליו". לדבריה, "החקירה מתקרבת לסיום, ואנחנו לא סבורים שהיא תשפיע על כמות גדולה של מקרים".
על אף הביקורת מהבית הלבן, התובע הפדרלי לשעבר אד מרטין – שמונה לתפקיד בידי טראמפ – הציג תמונה הפוכה. לפי הודעה שפרסמה לשכתו ב-28 באפריל, הפשיעה החמורה בעיר ירדה ב-25% מתחילת השנה. "אנחנו מוכיחים שאכיפה חזקה ומדיניות חכמה יכולים לשפר את הביטחון בקהילה שלנו", הצהיר מרטין באותה עת.