N12
פרסומת

אימה בשידור חי: משפיענית רשת אהובה נרצחה בלייב בטיקטוק

ואלריה מארקז נרצחה מול המצלמה שלה בשעה ששידרה בשידור חי לרבבות עוקביה • היא שידרה מהמספרה שלה במדינת המחוז חליסקו במקסיקו, ולפתע הגיע אדם וירה בה למוות • היא אמרה בשידור חי "הם מגיעים", ואז נפגעה והתמוטטה

N12
פורסם: | עודכן:
ואלריה מארקז שנרצחה בשידור חי במקסיקו
ואלריה מארקז שנרצחה בשידור חי במקסיקו | צילום: אינסטגרם
הקישור הועתק

רגעי אימה קשים נרשמו אתמול (רביעי) במקסיקו עם רצח בשידור חי של משפיענית רשת מקומית. ולריה מארקז, שהייתה ידועה בסרטוני היופי והאיפור שלה, נורתה למוות אתמול בשידור חי בטיקטוק, באירוע מזעזע שהכה גלים במדינה המתמודדת עם אלימות קשה בכלל ואלימות על רקע מגדרי בפרט.

מותה של מארקז בת ה-23 נחקר כרצח על רקע מגדרי, כך הודיע התובע של מדינת המחוז חליסקו בהצהרה שפורסמה אמש. לפי הגדרות הרשויות המקסיקניות, רצח על רקע מגדרי יכול לכלול אלימות משפילה, התעללות מינית, קשר עם הרוצח, או חשיפת גופת הקורבן במרחב ציבורי.

מארקז נרצחה במספרה שבה עבדה בעיר זפופן על ידי גבר שנכנס למקום וירה בה, כך לפי ההודעה הרשמית. לפי שעה לא ידוע על מעצר של חשודים ברצח.

שניות לפני האירוע הטרגי, נראתה מארקז בשידור החי שלה בטיקטוק יושבת ליד שולחן ומחזיקה בובת צעצוע. היא אמרה בשידור "הם מגיעים", לפני שקול ברקע שאל: "היי, ואלה?" ומארקז השיבה "כן", רגע לפני שהשתיקה את השידור.

כוכבת הטיקטוק שנרצחה בלייב
כוכבת הטיקטוק שנרצחה בלייב | צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

רגעים ספורים לאחר מכן היא נורתה למוות. אישה נראתה מרימה את הטלפון שלה לאחר הרצח, כשפניה מופיעות לרגע קצר בשידור החי לפני שהסרטון הסתיים. בסרטון נראה כי מארקז נפגעה משלוש יריות בפלג גופה העליון, לפני שהתמוטטה מול המצלמה.

פרסומת

מארקז, שהיו לה כמעט 200,000 עוקבים באינסטגרם ובטיקטוק, אמרה מוקדם יותר בשידור החי כי מישהו הגיע למספרה כשלא הייתה שם עם "מתנה יקרה" שנועדה להימסר לה. מארקז, שנראתה מודאגת, ציינה כי אינה מתכוונת לחכות לאותו אדם שיחזור.

נשיאת מקסיקו קלאודיה שיינבאום
נשיאת מקסיקו קלאודיה שיינבאום | צילום: רויטרס

מקסיקו נמצאת בין המדינות עם שיעורי הרצח על רקע מגדרי מהגבוהים ביותר באמריקה הלטינית והקריביים, יחד עם פרגוואי, אורוגוואי ובוליביה, עם 1.3 מקרי מוות כאלה לכל 100,000 נשים בשנת 2023, לפי הנתונים האחרונים של הוועדה הכלכלית של האו"ם לאמריקה הלטינית והקריביים.

מדינת חליסקו מדורגת במקום השישי מבין 32 המדינות במקסיקו בשיעור מקרי הרצח, עם 906 מקרים שנרשמו מאז תחילת כהונתה של הנשיאה קלאודיה שיינבאום באוקטובר 2024.