הנקמה של טראמפ: הורה להסיר את האבטחה מיריבו הפוליטי - שמאוים על ידי איראן
טראמפ הורה לשירות החשאי להסיר את האבטחה מיועצו לביטחון לאומי לשעבר ג'ון בולטון, שהפך לאחד ממבקריו החריפים ביותר • בולטון אמר בעבר שטראמפ "לא כשיר לכהן כנשיא", בעוד שטראמפ כינה אותו "אדם טיפש" • ב-2022 הודיע משרד המשפטים האמריקני שאיראן תיכננה להתנקש בבולטון


לצד חתימה על עשרות צווים נשיאותיים וביטול צעדים רבים של ממשל ביידן, אחד מצעדיו הראשונים של הנשיא החדש דונלד טראמפ לא היה קשור למדיניות - אלא לנקמה. טראמפ הורה לשירות החשאי להסיר את האבטחה מאחד ממבקריו הבולטים, היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון, אותה הוא מקבל לנוכח איומים איראניים על חייו.
בפוסט ברשת X, בולטון חשף שהאבטחה שלו הוסרה, וכתב: "התאכזבתי אך לא הופתעתי שהנשיא טראמפ החליט להפסיק את ההגנה עלי מצד השירות החשאי". בריאיון ל-CNN הוא הוסיף מתקפה על הנשיא: "היו לי ימים טובים יותר. זו פעולה טיפוסית של טרמאפ, שמעידה על האופי שלו. המסר למי שמביע התנגדות לטראמפ ברור".
בולטון נודע בקו הניצי שלו כלפי איראן, והוא אובטח באופן תמידי על ידי השירות החשאי מאז 2021. ב-2022 הואשם אזרח איראני בכך שתיכנן התנקשות בחייו של בולטון, וממשל ארה"ב הציע 20 מיליון דולר בעבור מידע עליו.
לאחר שמונה ליועץ לביטחון לאומי של טראמפ ב-2018, וכיהן בתפקיד במשך כשנה וחצי, בולטון נקלע לסכסוך עם טראמפ והפך למבקר חריף שלו. בולטון אמר שטראמפ "לא כשיר להיות נשיא" והאשים אותו בכך שהוא מחפש לרצות את סין ורוסיה. בריאיון ל-N12 מוקדם יותר החודש אמר בולטון ש"לטראמפ אין פילוסופיה או תוכנית לביטחון לאומי. מה שמוביל כל החלטה היא השאלה - מה טוב לדונלד טראמפ. זה הגורם הדומיננטי ולפעמים היחיד".
מנגד, טראמפ כינה את בולטון "אדם טיפש", ובעבר אמר שהוא "מחרחר מלחמה". הנשיא נימק את ההחלטה להסיר את האבטחה ואמר: "אני חושב שהיה מספיק זמן. לא עומדת להיות אבטחה על אנשים לשארית חייהם".

