N12
פרסומת

שוב אירוע דריסה המונית בגרמניה: עשרות נפגעים במקום

לפחות שני בני אדם נהרגו ועוד 25 נפצעו באירוע דריסה בעיר מנהיים • המשטרה לפי שעה לא קבעה אם מדובר באירוע טרור או תאונה, אך דווח שהרכב נסע לתוך קהל אנשים ברחוב קניות מרכזי • הנהג הדורס נעצר, ובמקום מורגשת נוכחות משטרתית גדולה

N12
פורסם:
אירוע דריסה בעיר מנהיים בגרמניה
זירת הדריסה במנהיים | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

לפחות שני בני אדם נהרגו ועוד 25 נפצעו בדריסה המונית בצוהריים (שני) בעיר מנהיים שבמערב בגרמניה. העיתון הגרמני בילד דיווח על היקף הנפגעים הרב, והבהיר כי לפי שעה עדיין לא ברור אם מדובר בפיגוע טרור או בתאונה. במקום נראתה נוכחות משטרתית גדולה.

לפי דיווחים בגרמניה, הדריסה התרחשה מעט אחרי השעה 12:00 (שעון מקומי) באזור פראדפלאץ, אזור קניות מרכזי במנהיים. לפי הדיווחים, הרכב דהר לתוך קהל אנשים ברחוב מרכזי, סמוך לגלריה ולמגדל מים.

N12
המשטרה קראה לציבור שלא להגיע לאזור. זירת הדריסה
דריסה בעיר מנהיים בגרמניה
זירת הדריסה | צילום: רויטרס

המשטרה במנהיים הודיעה כי מתנהל מבצע באזור הדריסה שבמרכז העיר, וקראה לציבור להימנע מהגעה למקום. נהג המכונית הפוגעת נעצר במקום, ונבדק אם יש עוד חשודים המעורבים בתקרית.

בית החולים האוניברסיטאי במנהיים הכריז על אירוע רב נפגעים והקפיץ שמונה צוותי טראומה לטיפול בפצועים. מצבם של לפחות 15 מהפצועים מוגדר קשה.

כתב מקומי דיווח שראה אדם מוטל על הקרקע בזירת הדריסה, מתחת ליריעת ברזנט. בתיעודים מהמקום נראים שברי אופניים וחפצים נוספים שהתפזרו לכל עבר.

דריסה בעיר מנהיים בגרמניה
זירת הדריסה | צילום: רויטרס
דריסה בעיר מנהיים בגרמניה
הזירה במנהיים | צילום: רויטרס
פרסומת
דריסה בעיר מנהיים בגרמניה
זירת הדריסה | צילום: רויטרס

המשטרה, כאמור, עדיין לא אישרה אם הדריסה היום הייתה פיגוע טרור. אבל גרמניה התמודדה בשנה האחרונה עם לא מעט פיגועים. רק בחודש שעבר, אם ובתה בת השנתיים נדרסו למוות במינכן בידי מבקש מקלט אפגני. הדורס נעצר, ובהמשך התברר שפרסם תכנים איסלאמיסטיים ברשת לפני הדריסה.