N12
פרסומת

לעיר הפורטוגלית נמאס מהתדמית הפרועה, והיא מאיימת על תיירים הוללים בקנסות

עיריית אלבופיירה מקדמת חוקים חדשים, שבין היתר יאסרו עירום מלא או חלקי במרחב הציבורי • מי שיעבור על החוק יסתכן בקנס גבוה – עד 1,500 אירו • ייתכנו קנסות גם לבעלי עסקים שיאפשרו התנהגות לא הולמת בשטחיהם

N12
פורסם: | עודכן:
מסיבה חוף ים אילוסטרציה
"יש צורך בשינוי דחוף". אילוסטרציה | צילום: 123rf
הקישור הועתק

באלבופיירה שבדרום פורטוגל החליטו להילחם בתדמית הפרועה באמצעות שורה של חוקים חדשים. במסגרת החוקים שמקדמת העירייה, אנשים לא יוכלו עוד לשוטט ברחובות בבגדי ים. מי שבכל זאת יעשה זאת, יסתכן בקנס של עד 1,500 אירו.

אלבופיירה פופולרית בקרב תיירים בעיקר בשל החופים הרבים, המוקפים בצוקים יפהפיים, אך מושכת אליה גם לא מעט צעירים הוללים. הרשויות החליטו לשנות את קוד ההתנהגות בעיר, ובעיקר לאסור על אנשים להסתובב בעירום מלא או חלקי במרחב הציבורי. לבישת בגדי ים תוגבל לחוף ולבריכות.

החוקים החדשים נועדו כדי להילחם בתדמית שנוצרה לעיר, של יעד מסיבות, הפוגעת בה. מלבד כללי לבוש, יאסרו גם על קיום אקטים מיניים במרחב הציבורי, בעיה נוספת שנפוצה בקרב תיירים. בערים רבות באירופה כבר חוקקו חוקים דומים, כולל ברצלונה, ניס ודוברובניק.

אלבופיירה פורטוגל חוף ים
לבישת בגדי ים תוגבל לחוף ולבריכות. חוף הים באלבופיירה | צילום: AP

בשנה שעברה, שמונה תיירים בריטים תועדו רוקדים בעירום בבר, באמצע היום, במוקד הבילויים המרכזי של העיר. אחרי שהסרטונים הופצו ברשת, המשטרה המקומית הצליחה לזהות את השמונה.

בעקבות המקרה, העירייה, בעלי עסקים וגורמי ביטחון כינסו ישיבת חירום, שבה הבטיח ראש העירייה להיאבק בתופעות מסוג זה. במסמך שגובש נכתב כי "יש צורך בשינוי דחוף" כדי לשמור על אופייה של אלבופיירה כיעד רב-תרבותי, ידידותי למשפחות ובטוח.

בעירייה שוקלים להחיל את החוקים גם על מקומות שניתן לראות מהמרחב הציבורי, כמו מרפסות. בעלי עסקים שיאפשרו התנהגות לא נאותה בשטחיהם יסתכנו גם הם בקנסות. החוקים פורסמו לעיון הציבור, וייתכן שייכנסו לתוקף עד הקיץ.