רצף של תקריות אנטישמיות בארה"ב: אדם ניסה לחטוף ילד חרדי מול המצלמה
גבר זר הופיע מול אדם חרדי שצעד עם ילדיו ברחוב וניסה לחטוף את אחד מהם בכוח • האב הצליח להחזיק את הילד והחשוד נמלט, אולם נעצר לאחר מכן על פי כמה דיווחים • בכיר בקהילה: "משהו קורה, מתקפה אחר מתקפה בשבועיים האחרונים" • בוושינגטון: אחת המסעדות הכשרות היחידות הושחתו
תיעוד דרמטי מניו יורק חושף ניסיון תקיפה או חטיפה של ילד חרדי אתמול (שבת). הארגון ShomrimCH פרסם את הסרטון שבו נראה גבר זר חולף על פני גבר חרדי בברוקלין בניו יורק שצעד עם שני ילדיו - ומנסה לחטוף אותו בכוח. במקביל, בעיר הבירה וושינגטון הושחתה מסעדה כשרה ומוכרת.

התקרית בניו יורק התרחשה אתמול בשעה 15:30 (שעון החוף המזרחי) בעת שגבר יהודי חרדי הלך ברחוב עם שני ילדיו. לפתע הגיע מולם גבר גבוה - וניסה לחטוף את אחד הילדים, בערך בן 6. בתיעוד נראה אבי הילדים מצליח להחזיק בידיו את הילד, והתוקף רעול הפנים משחרר אותו וממשיך ללכת. אבי הילדים נראה בסרטון דוחף את התוקף בבטנו.
על פי דיווח בכלי תקשורת בארה"ב, לא הוחלפו מילים כלל בין האב והתוקף. בניו יורק פוסט נכתב כי לא ברור מה היה המניע שלו בביצוע המעשה, ובכלי תקשורת ובחשבונות ברשת המזוהים עם הקהילה היהודית בניו יורק נכתב כי התוקף נעצר.
שכונת קראון הייטס (Crown Heights) ברובע ברוקלין בניו יורק מאופיינת בקהילה חרדית גדולה המזוהה עם חב"ד, ולא אחת מתרחשות בה תקריות אנטישמיות ותקיפות על רקע לאומני ודתי. יעקב ברמן, בכיר בקהילת חב"ד בשכונת קראון הייטס, כתב ברשת X כי חלה הסלמה בהיקף התקיפות האנטישמיות בתקופה האחרונה: "משהו בהחלט מתרחש בקראון הייטס, תקיפה אחר תקיפה לאורך השבועיים האחרונים".
בתקרית אנטישמית אחרת במהלך סוף השבוע הושלכו אבנים וגרמו נזק לחלונות הראווה במסעדה היהודית Char Bar בוושינגטון, שעל פי רבים היא אחת המסעדות הכשרות היחידות בבירה האמריקנית, אם לא הכשרה היחידה בה. חלק מהגולשים ברשת X שהתייחסו לתקרית ציינו כי היא התרחשה בדיוק ביום השנה ה-86 לליל הבדולח.