N12
פרסומת

תיעוד דרמטי: מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי נמלט בבהלה מתקיפת צה"ל בנמל התעופה בצנעא

מצלמות האבטחה חשפו את הרגעים המתוחים מנמל התעופה בצנעא: מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי נראה יושב רגוע - ושניות לאחר מכן נמלט בבהלה מההפצצה הישראלית • "לא הייתי בטוח שאשרוד כי זה היה קרוב מאוד, מטרים ספורים מאיתנו", סיפר גברייסוס • בהמשך התיעוד נראה מגדל הפיקוח מתפוצץ ומתמוטט

ניר דבורי
פורסם:
הקישור הועתק

תיעוד דרמטי ממצלמות האבטחה בנמל התעופה הבין-לאומי בצנעא שנחשף אתמול (שישי) מתעד את השוהים בנמל בזמן התקיפה הישראלית: מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייסוס, נראה יושב בנינוחות באולם ההמראות, ולפתע השקט מופר בסדרת פיצוצים עזים. המנכ"ל קם בתנועה חדה ממקומו ונמלט במהירות בחיפוש אחר מחסה. רגעים ספורים לאחר מכן, מתעדות המצלמות את מגדל הפיקוח של נמל התעופה מתפוצץ וקורס.

בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס תיאר גברייסוס את רגעי החרדה: "לא הייתי בטוח שאשרוד כי זה היה קרוב מאוד, מטרים ספורים מאיתנו. סטייה קלה הייתה יכולה להוביל לפגיעה ישירה". לדבריו, נשמעו כארבעה פיצוצים במתחם, כשאחד מהם היה "מדאיג במיוחד" בקרבתו לאולם ההמראות. "לא היה שום מחסה בכלל. שום דבר. אתה פשוט חשוף, פשוט מחכה שמשהו יקרה", סיפר.

מנכ״ל ארגון הבריאות העולמי
מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי | צילום: רויטרס

גברייסוס הוסיף כי הוא וצוותו נותרו תקועים בשדה התעופה במשך כשעה בזמן שמה שנראה ככלי טיס בלתי מאוישים המשיכו לטוס מעליהם, מה שהגביר את החשש מסבב תקיפות נוסף. הוא ציין כי לא קיבל כל אזהרה מוקדמת על התקיפה הצפויה, למרות שלוח הזמנים של ביקורו היה פומבי.

בתקיפה החריגה בהיקפה השתתפו 25 מטוסי קרב של חיל האוויר, שתקפו שורה של יעדים אסטרטגיים בשליטת החות'ים בתימן. התשתיות שהותקפו, הכוללות שלושה נמלי ים ותחנות כוח, שימשו את ארגון הטרור להעברת אמצעי לחימה איראניים למרחב ולהגעת בכירים איראנים לאזור. תחנות הכוח באזור צנעא וסמוך לראס חטיב ספגו נזק משמעותי.

המראת מטוסי קרב
המראת מטוסי הקרב לתקיפה בתימן | צילום: דובר צה"ל
פרסומת

בכיר ישראלי הבהיר את המסר מאחורי המתקפה: "התגובה - לא סוף פסוק. בכל פעם הם ישלמו יותר". ראש הממשלה בנימין נתניהו הוסיף כי "אנחנו רק מתחילים" עם החות'ים.

המראת מטוסי הקרב לתקיפה בתימן
כ-25 מטוסי קרב השתתפו בתקיפה בתימן | צילום: דובר צה"ל

על פי סוכנות הידיעות סאבא, בסדרת התקיפות נהרגו שישה בני אדם - שלושה בשדה התעופה ושלושה בחודיידה, ועוד כ-40 נפצעו. גברייסוס דיווח כי עובד של שירות התעופה ההומניטרי של האו"ם נפצע קשה בתקיפה, אך מצבו כעת יציב.