N12
פרסומת

"נלכדנו כמו עכברושים": מספר הקורבנות בשיטפונות בספרד עלה ל-95

סופות הגשמים בדרום מזרח ספרד גרמו לנזק רב ומהווים את אסון הטבע החמור ביותר באירופה לאחרונה • כוחות החילוץ מנסים לאתר נעדרים והמשטרה המקומית נעזרת במסוקים כדי לחלץ אנשים מבתיהם • ממשלת ספרד הכריזה על שלושה ימי אבל, אך עקב התרעות נוספות על מזג אוויר סוער - ייתכן כי האירוע טרם הסתיים • "אתמול היה היום הגרוע בחיי", סיפר ראש עיירה קטנה באזור על האסון הכבד

N12
פורסם:
הקישור הועתק

השיטפונות הקיצוניים אתמול (רביעי) הפכו את הכפרים שבאזור העיר ולנסיה לנהרות, הרסו בתים, שיבשו את התחבורה המקומית וגרמו למותם של לפחות 95 בני אדם באסון הטבע החמור ביותר שפקד את אירופה לאחרונה.

שיטפונות כבדים באזור ולנסיה במזרח ספרד
שיטפונות כבדים באזור ולנסיה במזרח ספרד

במקומות מסוימים ירדה כמות משקעים של שנה שלמה ב-8 שעות בלבד, וכוחות החילוץ ממשיכים לעבוד בניסיון לאתר נעדרים. ממשלת ספרד הכריזה על שלושה ימי אבל, אך בעקבות התרעות נוספות על מזג אוויר סוער - ייתכן כי האירוע טרם הסתיים.

השיטפונות באזור ולנסיה
השיטפונות באזור ולנסיה | צילום: Nacho Doce, Reuters
השיטפונות בעיירה אוטיאל, ספרד
השיטפונות בעיירה אוטיאל, ספרד | צילום: Susana Vera, Reuters

סופות גשמים שהחלו שלשום והמשיכו אמש גרמו כאמור להצפות ברחבי דרום ומזרח ספרד, המשתרעות ממלאגה ועד ולנסיה. כלי רכב נסחפו ברחובות בזמן שפסולת וחפצים שונים נשטפו עם המים הרבים. המשטרה המקומית ושירותי ההצלה נאלצו להיעזר במסוקים ובסירות גומי כדי לחלץ אנשים מבתיהם או כדי להגיע לנהגים שנתקעו על גבי מכוניות.

פרסומת
השיטפונות בעיירה אוטיאל, ספרד
השיטפונות בעיירה אוטיאל, ספרד | צילום: Susana Vera, Reuters
השיטפונות בעיירה אוטיאל, ספרד
השיטפונות בעיירה אוטיאל, ספרד | צילום: Susana Vera, Reuters

שירותי החירום באזור ולנסיה אישרו כי מספר ההרוגים עומד על 92 בני אדם - אליהם מצטרפים שני קורבנות נוספים מאזור קסטיליה ודרום אנדלוסיה. "אתמול היה היום הגרוע בחיי", סיפר ראש עיריית אוטיאל, עיירה קטנה באזור ולנסיה. לדבריו, שישה תושבים נספו וישנם עוד נעדרים. "נלכדנו כמו עכברושים", הוסיף.