פעל לבדו, עם רובה שנקנה באופן חוקי: פרטים חדשים על החשוד בירי בטראמפ
בשיחה עם עיתונאים, ה-FBI מסר פרטים ראשוניים מחקירת ניסיון ההתנקשות בפנסילבניה • לפי הבולשת, אין אינדקציה כי קרוקס בן ה-20 סבל מבעיות נפשיות • ביידן נשא נאום לאומה, ואמר: "אנחנו לא יודעים מה המניע של היורה, ואנחנו לא יודעים אם הייתה לו עזרה או תמיכה" • דיווח ב-AP: עוברי אורח שמו לב לקרוקס עולה על הגג לפני שביצע את הירי


הירי בנשיא לשעבר דונלד טראמפ ממשיך להסעיר את ארצות הברית, בעוד ה-FBI ממשיך בחקירתו את האירוע החמור בפנסילבניה. לפי ממצאי החקירה הראשוניים של ה-FBI, שהבולשת חשפה אתמול (ראשון) בשיחה עם עיתונאים, מת'יו קרוקס, החשוד בירי בעצרת שהתרחשה אתמול, פעל לבדו והשתמש ברובה סער מסוג AR שככל הנראה אביו רכש באופן חוקי.

גורם מה-FBI סיפר שהבולשת, שחיפשה בין השאר בחשבונות ברשתות החברתיות של קרוקס, לא מצאה אינדיקציות כלשהן על בעיות נפשיות אצל בן ה-20 וכי טרם זוהתה אצלו אידיאולוגיה מסוימת. ב-FBI הדגישו בפני הכתבים שהחקירה אומנם נמצאת בשלביה הראשוניים, אך המטרה העיקרית של הבולשת היא להבין את המניע שמאחורי ניסיון ההתנקשות.
בנאום שנשא לאומה הלילה (בין ראשון לשני), אמר ביידן: "למרבה המזל טראמפ לא נפצע באופן משמעותי. אנחנו לא יודעים מה המניע של היורה, ואנחנו לא יודעים אם הייתה לו עזרה או תמיכה".
בסוכנות הידיעות AP פרסמו פרטים נוספים על מחדל האבטחה החמור שהתרחש בעצרת הבחירות בפנסילבניה. לפי הדיווח, זמן קצר לפני ניסיון ההתנקשות, הסב עובר אורח את תשומת ליבם של שוטרים מקומיים לאדם חמוש על הגג.
לאחר מכן שוטר טיפס לגג שעליו התמקם קרוקס. החשוד בניסיון ההתנקשות כיוון את הרובה שלו לעבר השוטר, וזה נסוג מהגג. מיד לאחר מכן קרוקס מיהר לבצע את הירי לעבר טראמפ.