הרשות הפלסטינית מנסה לחדש את המהלך להפוך לחברה קבועה באו"ם במעמד של מדינה. היום הרשות במעמד של מדינה משקיפה, ואם תהפוך לחברה מדובר בשדרוג משמעותי.

במכתב ששיגר הנציג הפלסטיני באום למזכ"ל האו"ם הוא מבקש לקדם את המהלך כבר החודש. כדי להיות מוכרזת כמדינה חברה באו"ם, מועצת הביטחון של האו"ם צריכה להצביע ברוב של תשע מדינות מתוך 15 החברות הקבועות, וללא הטלת וטו, בעד ההמלצה לצרף את המדינה.

אם זה מצליח, ההחלטה עוברת לעצרת הכללית של האו"ם שצריכה להצביע ברוב של שני שליש. ב-2011 הרשות הפלסטינית כבר ניסתה לקדם מהלך כזה אך מכיוון שלא היה קונצנזוס במועצת הביטחון, זה לא עלה בסופו של דבר להצבעה.

הלילה התייחס שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן בנאומו בפתיחת התערוכה על 7 באוקטובר בבניין האומות המאוחדות ואמר: "גורמים באו"ם מנסים לתת פרס לאלה שביצעו את הזוועות של 7 באוקטובר. הם מנסים להימנע מכל דיאלוג או משא ומתן על ידי קידום החלטה חד צדדית שמכירה במדינה פלסטינית".

גלעד ארדן שגריר ישראל באו"ם (צילום: המהדורה המרכזית, חדשות)
צילום: המהדורה המרכזית, חדשות

,אהיה ברור: הרשות הפלסטינית היא ישות שמשלמת ותומכת במחבלים", הוסיף. "אין לה שליטה בטרטוריה שהיא טוענת שהיא שולטת בה, כמו למשל עזה והיא לא עומדת בקריטריונים למדינה. תמיכה בהכרה כזו תביא למדינת טרור שתוביל לעוד שפיכות דמים ועוד אירועים כמו 7 באוקטובר".