סואלה ברוורמן, לשעבר שרת הפנים של בריטניה תחת ראש הממשלה רישי סונאק, תוקפת בחריפות את התנהלות הממשלה הנוכחית, שר החוץ דיוויד קמרון – ומאשימה אותם בצמצום התמיכה בישראל ואימוץ נרטיבים פרו-פלסטינים. בריאיון לטלגרף הבריטי שנערך במהלך ביקורה השבוע בישראל וביישובי עוטף עזה, היא מותחת ביקורת על ה"הטיה" בסיקור של רשת ה-BBC, ואומרת כי היא "מתביישת" לראות את רמות האנטישמיות שמגיעות בבריטניה להיקף "חסר תקדים".

בריאיון שנערך בכפר עזה, שם נחשפה לשרידי הטבח ומתקפת הטרור של חמאס, תקפה ברוורמן את שר החוץ הבריטי דיוויד קמרון, לאחר שדווח כי הוא שוקל לקדם צמצום בתמיכה הביטחונית לישראל. לדבריה, "זה לא הזמן לסגת מהתמיכה בישראל". עוד היא אמרה כי היא נחשפה להוכחות וערובות לכך שישראל אינה מפרה את החוק הבין-לאומי במלחמה ברצועת עזה וכן מאפשרת הכנסת סיוע הומניטרי.

הפגנות פרו פלסטיניות בלונדון
הפגנות פרו פלסטיניות בלונדון

בחודש נובמבר, לאחר לחץ ציבורי מסיבי, פוטרה סואלה ברוורמן מתפקידה כשרת הפנים, לאחר שכינתה את ההפגנות הפרו-פלסטיניות בבריטניה "צעדות שנאה". היא לא חוזרת בה מהדברים, ובמהלך הריאיון עימה הדגישה כי אם הייתה נשארת בתפקיד היא הייתה מקדמת חקיקה שמיועדת למנוע את "צעדות השנאה שנערכות על בסיס שבועי".

ברוורמן תקפה בחריפות את ההחלטה של בריטניה, חברה קבועה במועצת הביטחון של האו"ם, לתמוך בהצעת ההחלטה שהתקבלה בשבוע שעבר, לאחר שארה"ב נמנעה מהטלת וטו. "אני כועסת כשאני רואה את צמצום התמיכה של מדינות כמו ארה"ב ובריטניה", אמרה. "זה לא הזמן לסגת, זה הזמן לחזק את התמיכה שלנו לישראל, שחייבת לחסל את האיום הנשקף מחמאס, כת מוות אכזרית שלא תעצור לעולם עד שתשמיד את ישראל. הם בעצמם אמרו לאחר 7 באוקטובר שזו הייתה רק חזרה, והם לעולם לא יעצרו עד שישמידו את ישראל".

בנימין נתניהו, רישי סונאק (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
בנימין נתניהו, רישי סונאק | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

"חמאס חייב להיות מחוסל, הם חייבים להצטמצם לגמרי", המשיכה. "אם לא נשמיד את כוחות הטרור האכזריים האלה, שאינם רק כאן (בעוטף עזה), אלא מציגים עצמם בצורות רבות ברחבי העולם, אז הציביליזציה המערבית תתמודד עם איום קיומי עליה".

עוד אמרה ברוורמן: "אני רוצה שיושג שלום, וכל מוות של אזרחים הוא טרגדיה. אבל, אנו לא יכולים לקבל שום צורה של הפסקת אש עד שהחטופים ישוחררו ועד שחמאס ישחרר את האחיזה ברצועת עזה. כל דבר אחר הוא Pie in the sky (ביטוי שמתייחס לרעיון או פתרון לא אפשרי או ריק מתוכן). לכן התאכזבתי מהעמדה הבריטית בנוגע להצעת ההחלטה של מועצת הביטחון בשבוע שעבר".

שר החוץ הבריטי דיוויד קמרון (צילום: reuters)
צילום: reuters

"יש יותר ממאה ישראלים חפים מפשע שעדיין חטופים על ידי חמאס", המשיכה. "אם המערב, בצורה מסוימת, ינסה לפייס את חמאס ולכפות על ישראל כניעה – זה יהיה לחלוטין לא צודק". על שר החוץ הבריטי דיוויד קמרון אמרה כי הוא אומנם מביא הרבה ניסיון לתפקיד, אך היא גם מודאגת מאוד מביסוס גישה לעימות, שלדבריה, מהווה "סנטימנט אנטי-ישראלי ופרו-פלסטיני". על עמדת משרד החוץ הבריטי אמרה כי "אסור להשוות בין מתקפת 7 באוקטובר והתגובה הישראלית".

סואלה ברוורמן, לשעבר התובעת הכללית של אנגליה וויילס, והפרקליטה הכללית של צפון אירלנד, אמרה בריאיון כי ישראל "משתמשת בטכנולוגיה מתוחכמת כדי לצמצם את הקורבנות האזרחיים ומאפשרת קבלה וחלוקה של סיוע ברצועת עזה".

גילויי אנטישמיות בהפגנה פרו-פלסטינית בלונדון (צילום: sky news)
גילויי אנטישמיות בהפגנה פרו-פלסטינית בלונדון | צילום: sky news
גילויי אנטישמיות בהפגנה פרו-פלסטינית בלונדון (צילום: sky news)
גילויי אנטישמיות בהפגנה פרו-פלסטינית בלונדון | צילום: sky news

על ההפגנות הפרו-פלסטיניות בבריטניה אמרה ברוורמן, שנשואה ליהודי: "אילו הייתה גישה איתנה יותר בימים הראשונים של אותן הפגנות, לא היינו רואים את התופעה הזו של הקצנה מסיבית ברחובותינו, עם אנטישמיות ברמות חסרות תקדים, עם הטרדות גזעניות באופן שגרתי". עוד הוסיפה: "ליבי נשבר לראות יהודים בבריטניה שמרגישים פחד ללכת בלונדון בסוף השבוע, שמרגישים שהם לא יכולים לחשוף מגן דוד, להציג סמלים של אמונתם – בשעה שהם מוטרדים בקמפוסים, במקומות העבודה, וכשהם רואים סיקור חסר ומוטה מצד ה-BBC".