ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחחו הערב (ראשון) במשך כ-45 דקות, בפעם הראשונה לאחר שלושה שבועות. בבית הלבן הבהירו בתום השיחה כי נושא בחטופים בעזה היה במוקד. הפעם הקודמת שבה השניים שוחחו הייתה ב-19 בינואר.

בהודעת הבית הלבן בסיום השיחה נכתב כי "הנשיא חזר על מטרתנו המשותפת לראות את חמאס מובס ולהבטיח את ביטחונם ארוך הטווח של ישראל ואנשיה". עוד צוין כי "הנשיא וראש הממשלה דנו במאמצים המתמשכים להבטיח את שחרור כל בני הערובה הנותרים שבידי חמאס. הנשיא הדגיש את הצורך לנצל את ההתקדמות שהושגה במשא ומתן כדי להבטיח את שחרור כל החטופים בהקדם האפשרי".

הבית הלבן מסר כי ביידן קרא ל"צעדים דחופים וספציפיים להגברת התפוקה והעקביות של הסיוע ההומניטרי לאזרחים פלסטינים חפים מפשע". עוד נמסר כי ביידן "חזר על כך שאין לקדם מבצע צבאי ברפיח ללא תוכנית אמינה וניתנת לביצוע להבטחת שלומם של יותר ממיליון האנשים ששוהים שם".

ראש הממשלה אמר אחר הצוהריים בסקירה ביטחונית לשרים כי "אנחנו רוצים בעצם להביא לפירוז של הרצועה". לדבריו, "הדבר הזה מחייב את השליטה הביטחונית ואת האחריות הביטחונית העליונה שלנו - על כל השטח מערבית לירדן, כולל רצועת עזה. אין תחליף לזה בעתיד הנראה לעין. אנחנו אומרים את זה גם לקהילה הבינלאומית, גם לנשיא ארה"ב, גם לכל המנהיגים. אין תחליף לזה". 

לפי דיווח ב"וושינגטון פוסט", ביידן ועוזריו הבכירים קרובים לנקודה קריטית ביחסים עם נתניהו, ואינם רואים בו עוד שותף "פרודוקטיבי" שניתן להשפיע עליו. חלק מעוזריו של ביידן מעודדים אותו לבקר פומבית את נתניהו בנושא עזה, על רקע מספר הנפגעים האזרחים.

ראש הממשלה נתניהו הגן היום על ביידן בריאיון לרשת ABC כשנשאל על הערכת היועץ המיוחד על חדותו וזכרונו של הנשיא האמריקני. "הנשיא ביידן היה מאוד ברור ומאוד ממוקד במהלך ביקורו בישראל באוקטובר", אמר. מאוחר יותר, הודה נתניהו בריאיון ל"פוקס ניוז": "לא שוחחתי עם ביידן מאז שהוא אמר שהתגובה הצבאית של ישראל בעזה מוגזמת".

לאחר שיחתם הקודמת, ביידן אמר כי נתניהו ציין בשיחה כי אינו שולל לחלוטין מדינה פלסטינית. בתגובה, יצאה הודעה חריגה מלשכת רה"מ בשבת בצוהריים שבה נכתב כי "בשיחתו עם הנשיא ביידן חזר ראש הממשלה על עמדתו העקבית מזה שנים: אחרי חיסול חמאס ישראל חייבת להישאר בשליטה ביטחונית מלאה בעזה, ודבר זה מתנגש עם הדרישה לריבונות פלסטינית".