N12
פרסומת

אנטישמיות בברלין: דירה - "לכולם חוץ מלישראלים"

בעל דירה בגרמניה פרסם מודעה אנטישמית באתר פופולרי לחיפוש דירות, והבהיר שאינו מעוניין בישראלים • "כולם מוזמנים להגיע לצפות בדירה מלבד ישראלים או כאלה שמחבבים ישראלים", נכתב במודעה • מאז פרוץ המלחמה נרשם בגרמניה זינוק של 320% במספר התקריות האנטישמיות

אנטוניה ימין
פורסם:
המודעה האנטישמית שפורסמה
הקישור הועתק

באפליקציה הידועה לחיפוש דירות בגרמניה ImmoScout24 פורסמה לאחרונה מודעה על דירה להשכרה בברלין, מצרך נדיר בשוק הדיור הנוכחי בעיר הבירה הגרמנית. גם אלפי הישראלים שגרים בעיר הבירה הגרמנית יכלו לקוות לשכור את הדירה, אלא שבעל הדירה הבהיר במודעה שפרסם: "הדירה לכולם - חוץ מלישראלים".

"כולם מוזמנים להגיע לצפות בדירה מלבד ישראלים או כאלה שמחבבים ישראלים", נכתב במודעה שכתב בעל הדירה ופורסמה ביישומון. "בנוסף איני מעוניין להראות את הדירה לאנשים התומכים בטבח הפלסטינים בעזה".

הפגנה פרו פלסטינית בברלין
הפגנות פרו-פסטיניות בברלין | צילום: AP PhotoSteffi Loos

המודעה באתר רחוקה מלעמוד לבדה. לפי נתוני ארגון RIAS, בחודשיים שאחרי 7 באוקטובר נרשמו בגרמניה 994 תקריות אנטישמיות - ממוצע של 29 ביום. מדובר בזינוק של 320% לעומת התקופה המקבילה ב-2022. לפי נתוני הליגה נגד השמצה, כ-8 מיליון גרמנים, 12% מהאוכלוסייה, מחזיקים בתפיסות אנטישמיות.

לא רק בגרמניה הרימה האנטישמיות את ראשה. בבריטניה דיווחו על 2,094 תקריות אנטישמיות בחודשיים שאחרי המלחמה, בצרפת 1,800, ובארה"ב זינק מספר התקריות האנטישמיות בארה"ב ב-388%.