זעם בישראל בעקבות טענות של משרד הנציב העליון של זכויות האדם של האו"ם שהתפרסמו בסקיי ניוז על כך שחיילי צהל אנסו ותקפו מינית נשים ונערות פלסטיניות. בישראל דחו את הטענות הקשות: "דוחים בתוקף את הטענות השערורייתיות והמופרכות שפורסמו היום על ידי קבוצה של 'מומחים' באו"ם, כולל אחד שלפני ימים ספורים נתן לגיטימציה לטבח ב-7 באוקטובר".

בסוכנות האו"ם, הממונה על זכויות האדם, התקבלו האשמות שגורמים בסוכנות מכנים כ"אמינות", שלפיהן "נשים ונערות הוצאו להורג בידי הצבא הישראלי באופן שרירותי בעזה, לעתים קרובות יחד עם בני משפחה, כולל ילדיהן". 

בנוסף, האשימו בסוכנות: "אנו מוטרדים במיוחד מהדיווחים על כך שנשים ונערות פלסטיניות שהיו במעצר היו נתונות למספר צורות של תקיפה מינית". וטענו: "הנשים הופשטו מבגדיהן ונערך עליהן חיפוש בידי חיילים גברים".

הסוכנות טענה גם כי "לפחות שתי עצירות פלסטיניות נאנסו, בעוד שעל אחרים איימו באונס ובאלימות מינית", וכי "תמונות של עצירות בנסיבות משפילות צולמו בידי צה"ל והועלו לרשת".

בחשבון הטוויטר של נציגות ישראל באו"ם נכתב בתגובה להאשמות: "ישראל דוחה בתוקף את הטענות השערורייתיות והמופרכות שפורסמו היום על ידי קבוצה של 'מומחים' באו"ם, כולל אחד שלפני ימים ספורים נתן לגיטימציה לטבח ב-7 באוקטובר שבו יותר מ-1,200 בני אדם נרצחו, הוצאו להורג ונאנסו, ועוד אחד שהטיל ספק בפומבי בעדויות של נשים ישראליות נפגעות אלימות מינית".

"הם שמרו על שתיקה בנוגע לפשעי האלימות המינית הנוראיים שבוצעו על ידי חמאס ב-7 באוקטובר. ברור שמה שמניע את מי שטוען את הטענות האלה הוא לא האמת, אלא השנאה לישראל ולאנשיה", נכתב בתגובה. עוד נכתב כי "מדינת ישראל תמשיך לפעול על פי כללי המשפט הבין-לאומי" וכי "לא התקבלה בישראל כל תלונה בנושא וכי ישראל מוכנה לחקור כל טענה קונקרטית על התנהגות בלתי הולמת של כוחות הביטחון שלה שמגובה בהוכחות".