בזמן שכוחות צה"ל ממשיכים להתקדם בלחימה הקשה ברצועת עזה - בעולם ממשיכים לעקוב בדאגה גדולה אחר המחיר הכבד של המלחמה בקרב האוכלוסייה האזרחית. הכותרות הראשיות באתרי החדשות המובילים בעולם עוסקות בעיקר בפגיעה המיוחסת לצה"ל בחיי אזרחים רבים, והמאמצים החוזרים ונשנים לקידום הפסקת אש.

סוכנויות הידיעות הגדולות בעולם מפרסמות עשרות תמונות מדי יום של ההרס הכבד ברצועה. בין היתר נראים אזרחים עזתים רבים מנסים לחלץ הרוגים ופצועים מבין ההריסות. חלק מהתמונות שמפורסמות הן קשות מאוד לצפייה, ומציגות גופות ילדים, תינוקות, נשים וגם ניצולים המכוסים בפיח ואפר כתוצאה מההפצצות.

ההרס ברצועת עזה (צילום: ap)
ההרס ברצועת עזה | צילום: ap
ההרס ברצועת עזה (צילום: ap)
ההרס ברצועת עזה | צילום: ap

עיקר הכותרות הראשיות הבוקר עוסקות בטענה הפלסטינית להפצצה של צה"ל במחנה הפליטים מוע'אזי במרכז רצועת עזה. בכותרות מצוטטים הדיווחים הפלסטינים על עשרות הרוגים, כולל 21 הרוגים מאותה משפחה. כל כלי התקשורת מדגישים את מספר ההרוגים הרשמי ברצועת עזה - שמתקרב לעשרת אלפים הרוגים בסך הכול.

 

 

"זה היה טבח אמיתי", צוטט תושב מחנה הפליטים מוע'אזי בסוכנות הידיעות AP. על פי הדיווח, הוא אמר את הדברים בעודו עומד על הריסות הבתים שנגרמו בהפצצה. "כולם פה אנשים שוחרי שלום, אני מאתגר ויוצא נגד כל מי שאומר שהיו כאן 'לוחמי התנגדות' (מחבלים)".

 

 

על הדיווח ב-AP, מדובר באזור שהיווה אזור שאליו התבקשו תושבי צפון רצועת עזה להתפנות - "אולם למרות זאת", כך דווח, "צה"ל ממשיך להפציץ אותו". הדיווח בסוכנות AP מביא את טענות צה"ל כי ההפצצות באזורים אלה נועדו לפגוע במחבלי חמאס, עם מה שנראה כהבעת אי-אמון בטענה הישראלית שחמאס משתמש באוכלוסייה האזרחית כמגן אנושי. "המבקרים של צה"ל טוענים שהתקיפות אינן פרופורציונאליות, ומדגישים את המספר הגבוה של ילדים ונשים הרוגים", נכתב.

ההרס ברצועת עזה (צילום: ap)
ההרס ברצועת עזה | צילום: ap
ההרס ברצועת עזה (צילום: ap)
ההרס ברצועת עזה | צילום: ap

רשת CNN מצטטת רופא עזתי מקומי שמדגיש כי עיקר ההרוגים מההפצצה במחנה הפליטים מוע'אזי הם נשים וילדים. אחד מתושבי מחנה הפליטים מצוטט בכתבה ומספר כי "כולם ישנו בלילה, ואז כל הבניין רעד ונפל על יושביו". לדבריו, שני ילדיו נהרגו בהפצצה.

 

 

 

 

באתר הבריטי "גרדיאן" מופיעה כותרת בראש האתר על "החרפת הקטסטרופה" - עם נתון של האו"ם על כ-4,000 ילדים הרוגים. "יותר מ-40% מההרוגים בעזה לאחר ארבעה שבועות של לחימה הם ילדים, כך לפי האו"ם", נכתב בגרדיאן. "עם 3,900 קורבנות ילדים ועוד 1,250 נעדרים שככל הנראה קבורים תחת ההריסות, עם מעט ציוד הצלה, ובתי חולים עמוסים ותרופות ואספקה שאוזלים. הסיכויים למצוא ניצולים תחת ההריסות נמוכים עד כדי כאב".

ההרס ברצועת עזה (צילום: ap)
ההרס ברצועת עזה | צילום: ap
ההרס ברצועת עזה (צילום: ap)
ההרס ברצועת עזה | צילום: ap

מעבר לפגיעה הקשה באוכלוסייה האזרחית ברצועת עזה, כלי תקשורת רבים מדגישים את המאמצים להשגת הפסקת אש. "ארה"ב ומדינות ערב חלוקות בעמדתן בנוגע להפסקת אש", נכתב בכותרת הראשית של סוכנות הידיעות רויטרס. סוגיה נוספת שמסקרנת את הציבור בעולם הן ההפגנות הפרו-פלסטיניות הגדולות שנערכות במדינות רבות.

 

 

בכותרת באתר ניו יורק טיימס נכתב: "צעדות בוושינגטון, אוהיו, יוטה וקליפורניה, עם עשרות אלפי מפגינים, משקפות את הקבוצות הרבות המעוניינות בהפסקת אש והסרת המצור על רצועת עזה". גם ב-CNN מדגישים הפגנות ברחבי העולם, כמו למשל הפגנה של כ-20 אלף בני אדם בעיר מלבורן באוסטרליה.