ממשל ביידן שוקל ברצינות לתקוף את החות'ים בתימן בעקבות ריבוי המתקפות והאיומים על נתיבי השיט בים סוף - כך מדווחים הבוקר (ראשון) באתר פוליטיקו. נושאת המטוסים דווייט אייזנהאוור עזבה את המפרץ הפרסי והתמקמה במפרץ עדן. הצבא הציג לפיקוד הבכיר תוכניות לתקיפה. במקביל, אתמול הגיעו לים התיכון 3 ספינות מלחמה נוספות שהצטרפו לקבוצת התקיפה של נושאת המטוסים ג'רלד פורד.

בתוך כך, מועצת הביטחון תקיים מחר דיון בנושא איום החות'ים על הביטחון הימי. הדיון מתקיים ביוזמת ארה"ב, בריטניה, צרפת, אלבניה, מלטה ויפן. בתיאום עם בריטניה, האמריקנים מנסים לקדם קריאה של מועצת הביטחון שתגנה את התקיפות ותקרא להפסקתן. זו תדגיש גם את חשיבות נתיבי השיט.

מצעד צבאי של החות'ים בתימן (צילום: רויטרס)
מצעד צבאי של החות'ים בתימן | צילום: רויטרס

 

 

הדיון, שיתקיים מחר בצוהריים (שעון ישראל), טומן בתוכו שאלות מעניינות באשר להמשך המלחמה. אחת מהן היא: האם נוכח הדינמיקה במועצת הביטחון, האמריקנים יצליחו להבליט גם את המעורבות וההכוונה האיראנית? נזכיר כי רק אתמול הודיע פיקוד המרכז של ארה"ב (סנטקום) כי יירט 14 כלים בלתי מאוישים ששוגרו מתימן מאזורים בשליטת החות'ים - ומעל הים האדום. עוד ציינו כי לא נגרם נזק לכלי שיט במרחב.

בריטניה מדווחת על תקרית בים האדום (צילום: המרכז הבריטי למעקב אחר תנועת כלי שיט)
בריטניה מדווחת על תקרית בים האדום | צילום: המרכז הבריטי למעקב אחר תנועת כלי שיט

בערב חמישי טענו החות'ים כי תקפו את ספינת המשא "מירסק גיברלטר", שהפליגה לישראל, באמצעות כטב"ם. זאת לאחר שהצוות סירב להיענות לאזהרותיהם. הדובר הצבאי של המליציה, יחיא סריע, הוסיף: "מנענו מעבר של כמה ספינות לעבר ישראל ב-48 שעות האחרונות". עוד הדגיש: "נמשיך למנוע מכל הספינות ששטות לנמלים בישראל לנוע בים הערבי והאדום, עד שיספקו את המזון ואת התרופות שלהם זקוקים הפלסטינים ברצועת עזה".