הסופה "דניאל" הגיעה ללוב – וגרמה לאסון: חשש ליותר מ-2,000 הרוגים בשיטפונות עוצמתיים שמכים בעיר דרנה שבמזרח המדינה ביומיים האחרונים – כך אומר היום (שני) אוסמה חמד, ראש הממשלה החלופית בלוב שמכהנת באזור. המספר עוד עלול, על פי ההערכות, להמשיך לעלות. הרשויות הכריזו על מצב חירום, ועוצר הוטל באזורי השיטפונות.

הפרלמנט המזרחי בלוב הכריז על שלושה ימי אבל בעקבות האסון. בתיעודים מאזור השיטפונות ניתן לראות אנשים שתקועים על גגות המכוניות שלהם, ומכוניות שפשוט צפות על המים. הסופה פגעה גם בערים בנגזי, סוסה, אל ביידה ואל מארג' במדינה. בתי ספר, מפעלי נפט וחנויות נסגרו גם הם.

"הצלחתי לברוח עם המשפחה שלי הבוקר", מספר לסוכנות הידיעות רויטרס סאלח אל-עוביידי, שנקלע לשיטפונות הקטלניים. לדבריו, בתים שסמוכים לעמק באזור מגוריו קרסו. "אנשים התעוררו משנתם ומצאו את הבתים שלהם מוקפים במים".

תיעוד ההרס בלוב
תיעוד ההרס בלוב

אחמד מוחמד, תושב נוסף, סיפר שכשמשפחתו קמה משנתה, גם היא, לתוך בית מלא במים. "אנחנו מנסים לצאת", סיפר. חיפושים אחר נעדרים נמשכים כל העת, ועל פי דובר הצבא המקומי בלוב, נמצאים ברשימה גם שבעה מאנשיו.

גורם רשמי במועצת העיר דרנה שספגה מכה קשה כתוצאה מהסופה דניאל, תיאר את המצב כ"קטסטרופלי" וככזה ש"יצא משליטה", ואף דרש "התערבות מקומית ובין-לאומית דחופה".

אוסמה חמד, ראש הממשלה החלופית בלוב שמכהן במזרח המדינה: "השיטפונות הכו בשכונות שלמות בעיר דרנה ומספר הנעדרים גדול מאוד". הוא ציין שעל פי ההערכות, מאות עדיין תקועים באזורים שקשה להגיע אליהם - כאשר צוותי החילוץ מנסים להגיע אליהם ולספק סיוע.

נציגות האו"ם בלוב הודיעה כי היא "עוקבת מקרוב אחר מצב החירום שעליו הכריזו כתוצאה מתנאי מזג האוויר קשים באזור המזרחי של המדינה". היא הציעה את תנחומיה ​​לקורבנות ואמרה כי היא "מוכנה לתמוך במאמץ הרשויות המקומיות והעיריות, ובמתן סיוע הומניטרי דחוף".

 

 

עדי ראיה ששוחחו עם רויטרס מעידים כי מפלס המים שם הגיע ללא פחות משלושה מטרים. אמיר קטאר, שיח' תמים בן חמד אל-ת'אני הורה למדינתו להתגייס לעזרת הלובים ולשלוח לאזור משלחת חילוץ, כך על פי התקשורת הקטארית.