לאחר יותר מ-100 שנים – נהר הסיין בפריז ייפתח לרחצה
ראש העירייה אן הידאלגו הודיעה כי שלושה אתרי רחצה מוסדרים ייפתחו בלב הבירה הצרפתית ב-2025 • לדבריה, מדובר ב"יעד מורשת עיקרי" של המשחקים האולימפיים בעיר ב-2024, שחלק מהתחרויות ייערכו בנהר • היא צייצה סרטון שבו נראים עוזריה קופצים למים: "בקרוב יגיע תורכם, ותורי"

בשורה מיוחדת ומשמחת לתושבי פריז: החל משנת 2025 הם יוכלו לרחוץ באופן חוקי ומוסדר במי נהר הסיין, הנמתח לאורך הבירה הצרפתית. ראש העירייה אן הידאלגו הודיעה אתמול (ראשון) כי שלושה אתרי רחצה מוסדרים בנהר ייפתחו בתחילת 2025 – יותר מ-100 שנה לאחר שהרחצה בנהר המפורסם נאסרה.
שלושת האתרים, במרכז העיר, יופעלו בצורה מוסדרת, יזכו לשירותי הצלה נרחבים ויסומנו באמצעות קווי מצופים מיוחדים. בעיריית פריז הודיעו כי המבלים והרוחצים ייהנו משירותים מלאים, כולל מלתחות לרחצה והחלפת בגדים, ואפשרות לשמירת חפצים.
הידאלגו, ראש עיריית פריז משנת 2014, הודיעה כי רחצה מוסדרת בנהר הסיין היא "יעד עיקרי למורשת המשחקים האולימפיים בשנת 2024". במסגרת האולימפיאדה הקרובה, כמה תחרויות ימיות ייערכו במי הנהר, כולל תחרות הטריאתלון. בציוץ בטוויטר היא פרסמה סרטון של עוזריה קופצים למי הנהר ושוחים, והבטיחה: "בקרוב זה יהיה גם תורכם, וגם תורי".
בתחילת שנת 1923 אסרה עיריית פריז על הרחצה במי נהר הסיין, בשל איכותם הנמוכה והחשש מחיידקים וזיהומים. לאורך שבע השנים האחרונות נעשו עבודות תחזוקה ופיתוח לשיפור איכות מי הנהר, תוך שדרוג תשתית הביוב בבירה הצרפתית. בעיריית פריז הדגישו את חשיבות הרחצה במי הנהר, במיוחד על רקע ההערכה כי עד שנת 2050 תגיע הטמפרטורה בעיר ל-50 מעלות צלזיוס.