N12
פרסומת

מתיחות בלב האיחוד האירופי: מכתב חריף של ראש ממשלת איטליה לקנצלר גרמניה

ג'ורג'ה מלוני הודיעה לשולץ כי היא "נדהמה" לגלות שממשלתו תומכת בארגונים המעניקים סיוע למהגרים בלתי חוקיים בים התיכון • זרם המהגרים מאפריקה לאיטליה רושם שיאים חדשים; מלוני: "המצב בלתי נסבל" • גם שר ההגנה האיטלקי תקף את ברלין: "מצפים לסיוע וסולידריות"

n12
פורסם:
ראש ממשלת איטליה מלוני וקנצלר גרמניה שולץ
ראש ממשלת איטליה מלוני וקנצלר גרמניה שולץ, פברואר 2023 | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

מתיחות עזה התעוררה בין איטליה וגרמניה, על רקע מצוקת המהגרים הרבים הפוקדים את חופי היבשת. ראש הממשלה האיטלקית ג'ורג'ה מלוני תקפה את קנצלר גרמניה וכתבה לו במכתב בהול כי היא "נדהמה" לגלות שממשלתו תומכת בארגונים המסייעים למהגרים הרבים הפוקדים את איטליה.

דובר משרד החוץ בברלין אישר שממשלתו "הקימה תוכנית סיוע כלכלית" בשווי כ-800 אלף אירו לתמיכה בארגון סיוע גרמני המבצע "פעולות חיפוש והצלה" בים התיכון במקרים של טביעת סירות מהגרים. על פי ההודעה מברלין, "הצלת בני אדם היא הדבר החוקי, האנושי והמוסרי לעשות".

"נדהמתי ללמוד שממשלתך – בצעד בלתי מתואם עם הממשלה האיטלקית – החליטה לתמוך בארגונים לא ממשלתיים המעניקים סיוע למהגרים הפוקדים את איטליה ופעולות חילוץ שלהם בים התיכון", כתבה מלוני בזעם לשולץ, במכתב ששותף בסוכנויות הידיעות באיטליה.

ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני
ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני | צילום: רויטרס

בתקופה האחרונה מתמודדת איטליה עם גל אדיר של פליטים בלתי חוקיים מאפריקה הפוקד את חופיה הדרומיים. לפני ימים אחדים הודיעו באיטליה כי בפרק זמן של שבוע אחד בלבד הגיעו לחופי האי למפדוזה שבים התיכון כ-11 אלף מהגרים. בעקבות זאת הגיע מספר המהגרים לחופי איטליה מתחילת השנה ל-133 אלף – יותר מפי שניים מאותה התקופה בשנת 2022. מלוני התייחסה לכמות המהגרים ואמרה כי המספר הפך להיות "בלתי נסבל".

סירות מהגרים באי האיטלקי למפדוזה בים התיכון
סירות מהגרים באי האיטלקי למפדוזה בים התיכון | צילום: רויטרס
פרסומת

ג'ורג'ה מלוני, אשת הימין השמרני באיטליה שנבחרה לפני כשנה, הציבה את המלחמה בהגירה הבלתי חוקית כאחד מהיעדים המרכזיים ביותר של ממשלתה. שר ההגנה האיטלקי גידו קרוסטו מתח ביקורת אף הוא על התנהלות הממשלה הגרמנית, ואמר כי הציפייה ברומא היא שברלין תספק לאיטליה "סיוע וסולידריות ברגע הקשה הזה" כדי להתמודד עם ריבוי הפליטים.