בעולם המערבי, כמו בישראל, עסקו גם היום (ראשון) בהרחבה במרד הצבאי של קבוצת וגנר ברוסיה ונגד הנשיא פוטין. "פוטין הושפל", נכתב באחת הכותרות. עיתונים רבים, בהם גם כמה מהגדולים בעולם, בוחרים להדגיש את החולשה המסתמנת של פוטין שנחשפה בעקבות המרד של פריגוז'ין ואנשיו, על אף שלפחות בשלב זה נראה שדבר לא השתנה ברוסיה.

מרד צבאי נגד הקרמלין - סיקור N12:

ה"אובזרבר" מבית הגרדיאן כתב בכותרתו: "המנהיג המורד בלם את הטנקים שלו המתקדמים למוסקווה 'כדי למנוע שפיכות דמים'". מאמר דעה וניתוח שפורסם אף הוא בשער האובזרבר הבוקר טוען: "פריגוז'ין הותיר את פוטין במצב החלש והפגיע ביותר שלו מזה עשורים".

ה"סאנדיי טיימס" הבריטי המפורסם כתב בכותרתו: "פוטין הושפל על ידי מרד", לצד תמונה של חמושי קבוצת וגנר מכוונים את נשקיהם לכיוון מפקדת הצבא הרוסי בעיר רוסטוב, הנחשבת לעמדה חשובה ומרכזית בניהול המלחמה באוקראינה. ה"בילד" הגרמני כתב: "התקוממות נגד פוטין", וצירף תמונה של לוחמי קבוצת וגנר. "די וולט" ו"דר שפיגל", אף הם מגרמניה, התייחסו בכותרותיהם ל"מאבק הכוח" ברוסיה.

יבגני פריגוז'ין (צילום: AP)
צילום: AP

הניו יורק טיימס הפופולרי פתח את כותרת העיתון של במאמר פרשנות המתייחס לפגיעה בכוחו של פוטין בשלטון ברוסיה. בין השאר התייחסו למשמעויות שהיו עלולות להתרחש במקרה של זעזוע בשלטון הרוסי, לרבות נשיא חדש השולט על אלפי ראשי נפץ גרעיניים, וההשפעה האפשרית של המהלך על המשך המלחמה באוקראינה.

הוושינגטון פוסט תיאר את פרק הזמן של 24 השעות של יום שבת כאחד האיומים העמוקים והקיומיים ביותר בתקופת נשיאותו של ולדימיר פוטין. "עד היום הוכיח פוטין את יכולתו להפריד ולמשול בין קבוצות יריבות שנלחמו אחד נגד השנייה, ומיצב עצמו כפוסק האולטימטיבי בקרב האליטות", נכתב. "לאחר יותר משני עשורים בשלטון אוטוריטירי – ההיבריס של פוטין שוב ושוב מקהה את שיקול דעתו – גם בהחלטה לפלוש לאוקראינה וגם בשיקול המוטעה שהביא את פריגוז'ין לאיים עליו".

פוטין (צילום: reuters)
פוטין | צילום: reuters

ה"סאנדיי טיימס" הבריטי כתב: "פוטין נדחק לקצה" בעמוד הראשי שלו, עם תמונה של פוטין לצידו של פריגוז'ין. כותרת הגג בעמוד הראשי שלו הייתה: "הטרור הופנה נגד הדיקטטור". ה"סאנדיי אקספרס" הרחיק לכת אפילו יותר, וכתב: "רוסיה נדחקה לקצה", והדגיש את החשש מפרוץ מלחמת אזרחים במדינה.

קבוצת וגנר (צילום: reuters)
קבוצת וגנר | צילום: reuters

ה"סאנדיי טלגרף" דיווח בכותרתו: "המורדים של וגנר חזרו בהם לאחר שהגיעו לעסקה עם פוטין". בדיווח נטען כי שכירי החרב של פריגוז'ין כבר הגיעו למרחק של כ-240 ק"מ ממוסקווה, ומודגשת חולשתו של פוטין, שהרגיש כנראה שאינו מסוגל לעצור אותם פיזית, ונאלץ להגיע איתם להסכם שעשוי להטיב עימם.