שפיכות דמים גדולה בהודו: עימות חריף בין שבטים במדינת מניפור הביא על פי דיווחים ליותר מ-50 הרוגים במהלך הימים האחרונים. גורמים מקומיים דיווחו כי לפחות 54 בני אדם נהרגו בעימותים מאז יום רביעי, על רקע מה שנראה כניסיון של אחד השבטים לערער על הסדר החברתי והאזרחי הקיים.

בעקבות העימותים, החליט צבא הודו לשלוח לא פחות מעשרת אלפים חיילים למדינה הקטנה שבצפון-מזרח הודו, במטרה לנסות ולהרגיע את הרוחות, יותר מ-1,600 ק"מ ממזרח לבירה ניו דלהי. מושל מניפור הורה לצבא ביום שישי לדכא ביד קשה את המהומות, שמלוות בחילופי ירי כבדים והצתות ושרפות של בתי מגורים – ואף העניק לחיילים "אישור לירות לעבר מקרים של המון זועם".

 

 

הבוקר אישרו גורמים רשמיים בצבא כי יותר מ-23 אלף בני אדם נאלצו לעזוב את בתיהם באזור במהלך הימים האחרונים, כתוצאה מהסלמה חריפה בקרבות. במקביל, הרשויות הפילו במכוון את שירותי האינטרנט והטילו עוצר באזור – מהלכים שמקשים מאוד על קבלת מידע אמין על המתרחש במקום.

 

 

עורך בעיתון מקומי סיפר לעיתון ניו יורק טיימס כי העימותים האחרונים הם "שיבוש טוטלי של החוק והסדר" במדינה", סיפר כי ביתו של מפקד המשטרה הותקף – וכי מדובר באירועים שהוא לא ראה בכל ימי חייו. דברים דומים אמר גם בכיר מקומי אחר. תמונות ותיעודים שנפוצו ברשתות החברתיות מראים קרבות עזים ומנוסה של אזרחים רבים. בין היתר הוצתו כנסיות ורכבים רבים.

 

 

העימותים פרצו בשבוע שעבר על רקע מחאת ומצעד סטודנטים בני המאיטי, הקבוצה האתנית הגדולה ביותר במניפור (53%) לסווג את מעמדה מחדש כאחת מהקבוצות הבכירות במדינה. נכון להיום רק הקבוצות נאגה וקוקי (23% ו-16% מכלל האוכלוסייה) זוכות למעמד זה – אשר מסייע הזדמנויות רבות הרבה יותר, בין היתר בתחומי המשרות הציבוריות.

 

 

מניפור היא אחת מקבוצת המדינות "שבע האחיות" בצפון-מזרח הודו, וגובלת במדינות ההודיות אסאם, מיזורם ונאגלנד, וכן גובלת במזרח במיאנמר. ברבות מהמדינות הללו מתגוררת אוכלוסייה שבטית מקומית בעל תרבות ומסורת ענפות, תוך חלוקה לריבוי קבוצות שבטיות קטנות הרבה יותר.