בשורה מיוחדת לתושבי דרום קוריאה: בבת אחת, כל תושבי המדינה הפכו להיות צעירים יותר בשנה. הסיבה: הממשלה אישרה את ההחלטה לזנוח את שיטת ספירת הגיל המסורתית, הקובעת כי גילו של תינוק שזה עתה נולד הוא שנה – ולאמץ את שיטת ספירת הגיל המקובלת במרבית המקומות בעולם.

בעקבות השיטה המסורתית בדרום קוריאה, תינוקות שזה עתה נולדו נחשבו מידית לבני שנה, כלומר ששנה הוא הגיל המינימלי של אדם. בשל כך, אדם שנחשב בן 30 בירושלים, או במרבית המקומות בעולם, אמור היה להיחשב כבן 31 בסיאול. המקרה אף היה חמור ובעייתי יותר במקרה של תינוקות שנולדו ב-31 בדצמבר, או בימים האחרונים של סוף השנה – מכיוון שבראש השנה הם היו מוגדרים כבר כבני שנתיים, למרות שמבחינה פיזיולוגית הם בני כמה ימים לכל היותר.

ההחלטה החדשה שאומצה הבוקר קובעת כי בכל הקשור למסמכים מנהליים, חוזים וכיוצא בזה ייקבע על פי הנוהג הבין-לאומי. באספה הלאומית של דרום קוריאה הבהירו הבוקר כי הנוהג החדש נועד לפתור מחלוקות ובעיות שהתעוררו בשל השוני בין ספירות הגיל.

כבר בשנות ה-60 אימצו בדרום קוריאה את הספירה הבין-לאומית עבור מסמכים ממשלתיים ורפואיים, אולם בתחומים רבים אחרים נותרה מקובלת הספירה המסורתית. לאורך השנים האחרונות הלכה והתגברה הביקורת הפנימית על השיטה הישנה, ובין היתר נטען כי מצד אחד מתקדמת דרום קוריאה כמעצמה טכנולוגיה ותרבות, אבל מהבחינה הזאת נראית מרוחקת משאר העולם.