נשיא איראן אברהים ראיסי, נחת הבוקר (רביעי) בדמשק - לראשונה אחרי 13 שנה. זהו הביקור הראשון  של ראיסי בסוריה מאז ההתערבות הצבאית וההתבססות האיראנית במדינה. לנשיא איראן מתלווים בביקור, שצפוי להימשך יומיים, 4 שרים בהם שר החוץ ושר ההגנה. במהלך הביקור ייפגש ראיסי עם הנשיא אסד וצפויים להיחתם הסכמים על פרוייקטים משותפים בתחומי הסחר, הכלכלה והתשתיות בין המדינות.

נשיא איראן אברהים ראיסי נחת בדמשק, סוריה (צילום: reuters)
ראיסי מגיע לסוריה לראשנה מזה 13 שנה | צילום: reuters

ביקורו של ראיסי הוא לא רק הזדמנות לפסגה נשיאותית סורית-איראנית בדמשק, לראשונה מאז 2010. ההתערבות האיראנית במדינה הקורסת, שזקוקה לשיקום מסיבי אחרי ההרס שזרעה בה מלחמת האזרחים, אמורה להניב לרפובליקה האסלאמית רווחים כלכליים ואף לנצל את הגיאוגרפיה של סוריה כדי להרחיב את טווח הפעילות של איראן באזור- לרבות הצבא ומשמרות המהפכה, במזרח התיכון.

חלק מההסכמים עליהם יחתמו נשיאי המדינות:

בתחום האנרגיה: פרוייקטים להקמת תחנות כוח ושדרוג תשתית החשמל הקיימת, הקצאת שטחים עבור איראן לפרוייקטים בתחום החקלאות ועסקאות נוספות בתחום הסחר.

בתחום תשתיות התחבורה: הזדמנות לאיראן לקדם פרוייקט קו רכבת שיחבר בין איראן, עיראק וסוריה ויאפשר ציר תנועה יבשתי רציף בין איראן לחוף הים התיכון- דרך נמל הים בטרטוס. זה, כמובן, יאפשר להגביר את היקף התעבורה היבשתית בין שתי המדינות ולפתוח לאיראן מסלול נוסף לתעבורה ימית בים התיכון.

נשיא איראן אברהים ראיסי נחת בדמשק, סוריה (צילום: reuters)
נשיא איראן נוחת בסוריה | צילום: reuters

כל זאת, מעבר לחשיבות האסטרטגית שמייחסת איראן לסוריה כיום, לצורך המשך ההתבססות הצבאית שלה באזור- שנמשכת גם בימים אלה, ללא דעיכה או דריכה במקום, כפי שמעידות התקיפות המרובות המיוחסת לישראל בימים האחרונים, נגד בסיסים ומשלוחי נשק איראניים ברחבי המדינה.

במהלך ביקורו בן היומיים צפוי ראיסי להיפגש, מלבד עם עמיתו הסורי, עם פוליטיקאים ואנשי דת וכן לסייר בדמשק הבירה ובפרבריה, שם יש אתר עליה לרגל הקדוש לשיעים.