כלי התקשורת ברחבי העולם סיקרו ביממה האחרונה את שני הפיגועים בירושלים תחת החשש מהתלקחות ביטחונית. לצד זאת, מספר חסר תקדים של הודעות גינוי נגד הפיגועים ותמיכה בישראל נרשם מצד מדינות שונות בעקבות שני אירועי הירי שהתרחשו בתוך פחות מ-24 שעות.

בערוץ הטלוויזיה האמריקני MSNBC נאמר לאחר הפיגוע בשכונת נווה יעקב כי "היורה הרג לפחות שבעה אנשים ליד בית כנסת בירושלים. מדובר בשפיכות הדמים האחרונה בגל האלימות הגובר". ברשת CNN צוין כי "במקביל לכך שארצות הברית תומכת בישראל, היא גם קוראת למניעת הסלמה. אך בהינתן שני הפיגועים האחרונים, כל תקווה למניעת ההסלמה היא מאוד לא סבירה".

"ארצות הברית ובריטניה גינו את הירי ליד בית הכנסת", סיקרו את ההתפתחויות האחרונות ברשת BBC הבריטית. "שר החוץ הבריטי ג'יימס קלברלי תיאר זאת כמתקפה נוראית המתרחשת ביום השואה הבין-לאומי". בדיווח בירושלים נמסר: "מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן היה אמור להגיע לאזור ביום שני, אז אנו מצפים שהקריאות למניעת ההסלמה יימשכו. בבירור, מה שקורה בשטח כרגע מגביר את החשש מהתלקחות נוספת של המצב".

בעולם מדווחים על הפיגוע בירושלים
בעולם מדווחים על הפיגוע בירושלים
בעולם מדווחים על הפיגוע בירושלים
בעולם מדווחים על הפיגוע בירושלים
בעולם מדווחים על הפיגוע בירושלים
בעולם מדווחים על הפיגוע בירושלים

ערוץ "פראנס 24" דיווח: "בשני הצדדים התחוללו שינויים משמעותיים. בצד הפלסטיני אנחנו רואים דור חדש שהולך והופך לחסר סבלנות, שהולך והופך למתוסכל. מצד שני, בישראל קמה הממשלה הימנית ביותר בתולדות המדינה, מה שקורה במדינות רבות נוספות ברחבי העולם". בערוץ הטלוויזיה האמריקני WUSA9 תוארו האירועים בתור "אחת המתקפות הקטלניות נגד ישראלים זה שנים".

הגינויים בעולם

ניכר כי העולם הבין בדיוק את המשמעות של הפיגוע אמש - בערב שבת, סמוך לבית תפילה, ובעיקר את המשמעות של רצח יהודים ביום השואה הבין-לאומי, אשר צוין אתמול בטקס רשמי שנערך באושוויץ-בירקנאו. נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר התקשר לנשיא המדינה יצחק הרצוג והביע את תנחומיו.

בין הגינויים הבולטים נרשמה הצהרה מצד איחוד האמירויות הערביות שגינתה את פעולת הטרור. לאחר מכן, גם משרד החוץ הבחריני יצא בהודעת גינוי רשמית וקרא לשני הצדדים לנקוט בצעדים להוריד את רף המתיחות. גם משרדי החוץ של מצרים וירדן הביעו גינוי, וזאת במקביל להודעה ששחררה תנועת חמאס התוקפת את איחוד האמירויות וטורקיה על התייצבותן לצד ישראל והבעת אמפתיה עם משפחות הקורבנות.

זמן קצר לאחר הפיגוע בשכונת נווה יעקב, צמרת ממשל ביידן בארצות הברית התייצב גם הוא לצד ישראל. תחילה, שיחת טלפון בין הנשיא ביידן לראש הממשלה נתניהו, ובהמשך שיחה נוספת בין היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סליבן למקבילו הישראלי צחי הנגבי. ההנחה היא כי הממשל האמריקני ניסה להבין לאן מועדות פניה של הממשלה החדשה ובאילו צעדים חבריה מתכוונים לנקוט בצל המתיחות הביטחונית.

שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן ינחת מחר במצרים, וביום שני צפוי להגיע לישראל לביקור שיימשך יומיים, אשר סביר להניח שישתנה בעקבות האירועים האחרונים. במקביל, ביידן הורה לצוות האמריקני לביטחון לאומי להמשיך לעמוד בקשר עם הצוות הישראלי המקביל, שכן ארצות הברית לא מעוניינת להיות מופתעת מתגובה ישראלית כלשהי.