המגזין הסאטירי הצרפתי "שרלי הבדו" כבר עורר לא פעם סערה בעולם הערבי, כשבאחת הפעמים קריקטורה שפורסמה בו עוררה אש שהתלקחה ליריות של טרוריסטים שחדרו אל מערכת העיתון - אלא שהיום (רביעי) השבועון שוב נמצא במוקד. כחלק מתחרות שהוא קיים כאות תמיכה במחאת החיג'אב באיראן, התפרסמו עשרות קריקטורות של המנהיג העליון עלי ח'אמנאי - אלא שבאיראן פחות התחברו לרעיון וזעמו על המהלך.

שר החוץ האיראני חוסין אמיר עבדאללהיאן הזהיר את צרפת בחשבון הטוויטר שלו: "המעשה המעליב וחסר הכבוד שעשה מגזין צרפתי עם פרסום קריקטורות נגד הסמכות הדתית והפוליטית לא יעבור ללא תגובה יעילה ונחרצת. לא נאפשר לממשלת צרפת לחצות את הגבול. ללא ספק, הם בחרו בדרך שגויה".

המגזין פרסם את הקריקטורות במהדורה מיוחדת לרגל יום השנה לפיגוע הקטלני במשרדיו בפריז, שאירע ב-7 בינואר 2015. במהלך פגישת עבודה שבועית של מערכת העיתון, פרצו שני מחבלים מאל-קאעידה למשרדי המגזין ורצחו עשרה עיתונאים ושני שוטרים - על רקע קריקטורות שלועגות לנביא מוחמד.

 איראן השיקה קמפיין רשת נרחב - לציון יום השנה לחיסולו של קאסם סולימאני 

 אתמול צוין יום השנה ה-3 לחיסולו של מפקד כוח קדס של משמרות המהפכה לשעבר, קאסם סולימאני. אלא שמבחינת איראן ושלוחותיה, זה הפך לאירוע תקשורתי רחב ממדים. אירועים פומביים נערכים במאות מקומות ובמהלך החודש האחרון, איראן שחררה סרטונים רבים ותמונות ברשת - וגם תוכניות בטלוויזיה וברדיו מוקדשות לכך. אירוע השיא התקיים היום בפסטיבל שנערך בקבר של סולימאני בעיר הולדתו.

ביירות: שלט חוצות של הקמפיין לציון מותו של סולימאנ
ביירות: שלט חוצות של הקמפיין לציון מותו של סולימאני
אירוע בקברו של סולימאני לזכרו
אירוע בקברו של סולימאני לזכרו

"הקמפיין הושק ברמה המדינית ודרך השלוחות האיראניות ברחבי המזרח התיכון כדי לייצר רגש לאומי רחב והתעוררות לאומית", הסביר ל-N12 נמרוד זגגי, ראש צוות Counter Terrorism (סיכול טרור) בחברת אקטיבפנס שעוסקת בהגנה על פלטפורמות ברשת. ההאשטאג הושק בשלוש השפות – פרסית (جانفدا - זה שהקריב את עצמו), ערבית (قسما - אני נשבע) ואנגלית (Selfless - מקריב את עצמו למען הכלל). "מטרת ההאשטאג בפרסית היא לאחד בין העם לרשויות ולמדינה בעקבות מהומות החיג'אב האחרונות".

"האיראנים אף הגדילו לעשות, והחליטו לערוך קבורה מחדש למאות חיילים בלתי מזוהים ממלחמת איראן-עיראק, בתהלוכות ברחבי המדינה. תמונתו של סולימאני הייתה על ארונות הקבורה ובכל טקס שנערך, ההאשטאג נכח בעוצמה רבה גם כן", הוסיף עלאא' מרזוק, חוקר בכיר בצוות. "המטרה בעצם הייתה לחבר בין מלחמת איראן-עיראק הזכורה כקונצנזוס לאומי בקרב הציבור, למותו של סולימאני שבעצמו שירת במלחמה - וכך להעצים עוד יותר את מורשתו. כמובן שכל אלו הם ניסיונות להסיט את תשומת הלב של הציבור מהמהומות ברחבי המדינה".

טקס ההנצחה בטהרן
טקס ההנצחה בטהרן

גם ברחבי העולם איראן עורכת אירועים לציון היום. בתחילת השבוע קיימה שגרירות איראן בשוודיה אירוע לציון חיסולו ובמקומות נוספים מציגים תערוכות אומנות סביבו. ברחבי המזרח התיכון השלוחות האיראניות מנצלות את יום מותו למפגן כוח כדי להראות את נאמנותם למדינה האיראנית. גם ברצועת עזה נתלו כרזות ענק עם תמונתו של סולימאני עם ההאשטאג "אני נשבע". קהילות שיעיות במדינות כמו הודו וניגריה קיימו אירועים וגם הפיצו חומרי הסברה משלהם ברשתות החברתיות - לציון יום השנה לחיסול.