בעולם לא נשארו אדישים לאחר אישור החקיקה הלילה (בין שני ושלישי) בכנסת בקריאה ראשונה של השלב הראשון במהפכה המשפטית, ומסקרים בהרחבה את מהלכיה של הממשלה בישראל. רבים מציינים את הביקורת העזה וההתנגדות לרפורמה, את היעדר הקונצנזוס וההידברות בין חלקי העם השונים, ואת החשש הכבד לפגיעה בכלכלה הישראלית.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי "הפרלמנט הישראלי הצביע בעד המשך שינוי, שנוי במחלוקת, של מערכת המשפט במדינה, שמובילה ממשלתו הדתית-לאומית של ראש הממשלה בנימין נתניהו. מהלכים שמעוררים הפגנות המוניות". סוכנות הידיעות המובילה כתבה כי "האופוזיציה בפרלמנט נשבעה להילחם על נשמתה של האומה, אבל לדברי נתניהו לאחר ההצבעה הטרומית, ישראל עברה 'לילה נהדר ויום נהדר', עם תמיכה של 64 מתוך 120 המושבים בכנסת". הסוכנות מדווחת גם שהשקל נחלש ב-1% מול הדולר, ומציינת שכלכלנים רבים ומנהיגים מעולם ההיי-טק והבנקאות "רואים חוסר יציבות מהוויכוח על הרפורמות, ומזהירים מפני בריחת משקיעים והון מישראל".
סוכנות הידיעות AP דיווחה שממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו "קידמה לראשונה תוכנית לשיפוץ מערכת המשפט במדינה, תוך התרסה של המונים בקרב הישראלים ומול הקריאה לאיפוק מצד ארצות הברית". על פי הדיווח, "ההצבעה היא רק אישור ראשוני לתוכנית, אבל מעלה את הסיכון לקרב פוליטי שכבר מוציא עשרות אלפי מפגינים לרחובות, עורר ביקורת ממגזרים משפיעים בחברה והרחיב את השסעים במדינה המקוטבת ממילא".
הניו יורק טיימס כתב: "המחוקקים בישראלים מרסנים את השופטים כשהמחאות מציפות את ירושלים". הדר-שפיגל הגרמני כותב בכותרת על ישראל: "אושרה הרפורמה השיפוטית השנויה במחלוקת - הפגנות המוניות בישראל", ומדווח בכותרת המשנה כי "הממשלה הדתית הימנית בישראל רוצה להדיח את בית המשפט העליון. הפרלמנט אישר כעת חלק מהרפורמה, כאשר אלפים יצאו נגדה לרחובות". בתיאור הידיעה נכתב: "החלשת בית המשפט העליון בישראל".
הדר-שפיגל מוסיף: "למרות מחאות מסיביות, ממשלת הימין הדתי בישראל בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיכה לפעול למען מטרתה להחלשת מערכת המשפט. הכנסת אישרה חלק מהרפורמה השיפוטית השנויה במחלוקת בקריאה ראשונה מתוך שלוש, לאחר ישיבה שנמשכה כשמונה שעות". בגוף הידיעה מגרמניה נכתב כי "עשרות אלפים יצאו לרחובות נגד הרפורמות. סקרים הראו שרוב הישראלים רוצים שהרפורמות יואטו כדי לאפשר דיאלוג עם המתנגדים - או שהם כלל לא רוצים אותן".
לה רפובליקה, אחד העיתונים המובילים באיטליה, כותב בכותרתו: "נתניהו תחת מצור, אבל לא מוותר על החקיקה". כותרת המשנה מדווחת כי "המדינה משותקת ממחאות, אבל הכנסת אישרה את הרפורמה נגד השופטים בקריאה ראשונה". עוד מדווחים באיטליה כי "הכנסת הצביעה בן לילה על החלק הראשון של רפורמת המשפטים שמקדמת ממשלת בנימין נתניהו, במושב מתוח מאוד, וגם אם זו רק הראשונה מבין שלוש הקריאות הפרלמנטריות ההכרחיות, עבור ישראל ההתקדמות מהווה נקודת מפנה עמוקה".
רשת FRANCE24 מדווחת מפריז: "הפרלמנט הישראלי הצביע בעד המשך שיפוץ שנוי במחלוקת של מערכת המשפט במדינה, בהובלת ממשלתו הדתית-לאומית של ראש הממשלה בנימין נתניהו, מהלך שעורר הפגנות המוניות. הרשת הצרפתית דיווחה על קידום החקיקה למרות התנגדות ומחאה נרחבת בעם. הרשת מתנבאת וכותבת: "נראה שנתניהו צפוי לזכות בסופו של דבר לאשרור שני התיקונים שעל סדר היום - האחד מגביר את עוצמת הממשלה בבחירת שופטים, והשני מציב גבולות ליכולתו של בית המשפט העליון לבטל חקיקה". גם שם מדגישים את הסקרים הרבים המצביעים על היעדר תמיכה למהלך בקרב רוב הציבור בישראל.
בסוכנות הידיעות הפלסטינית מעאן", נכתב בכותרת הראשית שהכנסת "אישרה את השלב הראשון בתוכנית הרפורמה השיפוטית של ממשלת בנימין נתניהו". כתב הסוכנות הפלסטינית מדווח מתל אביב "מטרתה (של החקיקה) להחליש את בית המשפט העליון ולשלוף ממנו את סמכויותיו ולשנות את הרכב הוועדה למינוי שופטים, כך שהקואליציה תשלוט בו באופן מלא".
רשת PRESS TV האירנית מדווחת: "אלפי מפגינים ערכו עצרות מסיביות ברחבי השטחים הכבושים במחאה נגד מה שמכונה תוכנית הרפורמות המשפטיות שהוצעו על ידי הקבינט של ראש הממשלה בנימין נתניהו. הרפורמות השנויות במחלוקת המוצעות יעניקו לפוליטיקאים כוח רב יותר למנות שופטים, ושליטה רבה יותר במינויים לספסל בית המשפט העליון. מפגינים רבים נשאו כרזות, בגנות הרפורמות, הם חסמו כבישים מהירים ומחלפים מרכזיים, בהם הכביש ליד נמל התעופה בן גוריון, נתיבי איילון בתל אביב ובמקומות נוספים".