מאז נחתמו הסכמי אברהם נפתחו בפני ישראלים רבים הזדמנויות מעבר לים. בין נשות ואנשי העסקים הותיקים, צומח גם דור צעיר שרוצה לקחת חלק בשותפויות בין שלוש המדינות. אתמול (חמישי) החל בדובאי מסע משותף של 40 צעירים מארצות הברית ומישראל כמו גם צעירים מאיחוד האמירויות, במסגרת מיזם T3 מבית "תגלית" - פרויקט שלרוב אנחנו שומעים עליו בהקשר של קבוצות הסטודנטים שמגיעים לסיור בישראל. אך כעת בתגלית בשותפות קרן אבירם וקהילת UAE-IL Tech Zone קפצו על ההזדמנות לחבר בין צעירים יהודים מרחבי העולם לבין צעירים מאיחוד האמירויות כדי לעזור להם ליצור מיזמים משותפים.

פרויקט T3 מפגיש בין צעירים מישראל, ארה"ב ואיחוד הא (צילום: תגלית)
"אין לי חששות. אנחנו בני אדם שרוצים להתקדם בעולם ולחיות בשלום", אמר שון קופלר, אחד המשתתפים | צילום: תגלית

"מעולם לא הייתי באיחוד האמירויות, לא הייתה לי חשיפה רבה לעולם הערבי בכלל ואני מתרגשת מההזדמנות לעבוד ביחד", אומרת ל-N12 מוניקה סייגר, צעירה יהודיה מניו יורק שעובדת בלינקדין. "להגיע לכאן בתור יהודיה אמריקנית זה מעניין – איך האמירותים יסתכלו עלינו ואיך אנחנו עליהם, כי העבודה המשותפת היא בעצם חווייה חדשה. יש הרבה הבדלים תרבותיים על האופן שבו אנשים מנהלים עסקים ומייצרים קשרים, אבל זה מרגש לראות שלכולם יש תשוקה ללמוד אחד מהשני וכולם פתוחים מאוד לחוויה המשותפת הזו".

לצד הציפיות הגדולות, יש גם חששות?

"לא אין חששות – אני לא צריך לחשוש", מספר ל-N12 שון קופלר, מנהל תחום החדשנות בסופר-פארם המשמש גם יו"ר הפורום העסקי הצעיר של תגלית. "עשיתי תואר שני בברצלונה והיו שם בבית ספר הרבה סטודנטים מארצות ערב, אז זו לא פעם ראשונה שאני נחשף אליהם. הם בדיוק כמונו, בסוף אנחנו בני אדם שרוצים להכיר, רוצים לעבוד קשה, להצליח, להתקדם בעולם ולחיות בשלום".

האורחים מחו''ל (צילום: מאור קופלמן)
קבוצת תגלית בישראל | צילום: מאור קופלמן

את פרויקט T3 יזמו יחדיו אנשי תכנית "אקסל" של תגלית שמקשרת בין בוגרי הפרויקט בישראל ובתפוצות וכן הפורום העסקי הצעיר של הארגון, ובאיחוד האמירויות שמחו להושיט יד ולקחת חלק ביוזמה שהחלה בתור מפגשים און-ליין ובסוף השבוע הזה מתקיימת לראשונה פנים אל פנים. "זו לא הפעם הראשונה שבה אני פוגשת ישראלים ויהודים, אבל בערב יש לנו ארוחת שבת ומעולם לא השתתפתי בארוחה כזו!", מספרת ל-N12 מיית'ה ראשד, עורכת דין מאיחוד האמירויות. "אני חושבת שזו יוזמה טובה מאוד. הדלתות פה פתוחות ואנחנו מזמינים את כולם".

במהלך סוף השבוע, 40 הצעירים יזכו להכיר את דובאי, את הקהילה היהודית בה וכן אחד את השניה במטרה להעצים את הנטוורקינג ולקדם מיזמים משותפים בין אזרחי המדינות השונות. "אני מקווה להשיג חברים חדשים", מוסיף קופלר. "להתחיל שיח בתקווה שייצא קשר עסקי. אם אוכל לעזור להם בישראל ואם הם יוכלו לעזור לי פה – אז זה גם מצוין. בסוף זה להכיר וללמוד תרבויות שונות ואנשים אחרים ושונים".

מנכ"ל תגלית גידי מרק בירך על היוזמה ומסר: "חברי קהילת תגלית אקסל בכל העולם וכן חברי הפורום העסקי הצעיר של תגלית בישראל פעילים מידי יום כמנהיגים בזירות המקצועיות שלהם ובקהילה היהודית הרחבה. כשהם מתחברים עם מקביליהם מאיחוד האמירויות הערביות, אנו חווים תחושה של התחדשות ופתיחת פרק חדש בסיפורם של הסכמי אברהם". זיו אבירם, מייסד ונשיא קרן אבירם, השותפה המובילה בתכנית סיפר: "מרגש לראות כיצד באמצעות חיבורים בעולם העסקי צעירים מישראל, איחוד האמירויות וארצות הברית מבקשים ליצור יחד אימפקט משמעותי בעבור אוכלוסיות רבות וגשר של שלום בין המדינות למען עתיד טוב יותר במזרח התיכון".

"המטרה היא לייצר קשרים אישים עם העתודה הניהולית באיחוד האמירויות ולהפוך את הסכמי אברהם למציאות ולא רק על הנייר", הסבירה נעה גסטפרוינד, מייסדת-שותפה של UAE-IL Tech Zone וממובילות התכנית. "אנחנו שואפים ליצור ולתחזק שכבה של מנהיגים צעירים חזקים כי אנחנו מאמינים שמנהיגות עתידית חזקה ומאוחדת היא המפתח למערכות יחסים ארוכות טווח ובנות-קיימא באזורנו".