המתיחות נמשכת: ארה"ב ודרום קוריאה שיגרו ארבעה טילי קרקע-קרקע שנפלו באזור ים יפן - במחאה על התוקפנות והפרובוקציות מצפון קוריאה בימים האחרונים. השיגור מגיע אחרי 5 אירועים שונים של ירי טילים בליסטיים מצד צפון קוריאה בשבועיים האחרונים, כשהאירוע האחרון אירע בלילה של שלישי (שעון מקומי), אז שוגר לפחות טיל בליסטי אחד לעבר יפן במהלכו קראה הממשלה לתושבים "לתפוס מחסה".

כמה שעות לאחר התקרית, ארה"ב הודיעה כי היא "מגנה בחריפות" את השיגורים של צפון קוריאה. בנוסף, הייועץ לביטחון לאומי האמריקני, ג'ייק סאליבן, הביע את מחוייבותה של ארה"ב להגנתה של יפן, והתייעץ עם גורמים יפניים לגבי "תגובות אפשריות" נגד הפעולות של צפון קוריאה.

בכירים במערכת הביטחונית של דרום קוריאה מסרו שהשיגור התקיים ברביעי בבוקר (שעון מקומי), ושהשיגור כלל 4 טילים מסוג ATACMS, היכולים להגיע למרחק של 320 קילומטרים. לדברי ג'ון קירבי, דובר משרד ההגנה האמריקני, השיגור נועד להדגים שלארצות הברית ובעלות בריתה יש את "היכולות הצבאיות להגיב לפרובוקציות של הצפון".

אחד הטילים מבין הארבעה ששוגרו חווה שיגור כושל והתפוצץ על הקרקע - מה שהפעיל אזעקות שהכניסו אנשים  שחשבו שיש התקפה מצד צפון קוריאה ללחץ. בעקבות המקרה פרסם צבא דרום קוריאה התנצלות.

ארה"ב ודרום קוריאה שיגרו 4 טילי קרקע קרקע (צילום: רויטרס, CNN)
ארה"ב ודרום קוריאה שיגרו 4 טילי קרקע קרקע | צילום: רויטרס, CNN

בשבוע שעבר סגנית הנשיא קאמלה האריס ביקרה ביפן לטקס ההלוויה של ראש הממשלה לשעבר שינזו אבה, לאחר מכן היא ביקרה בדרום קוריאה וגם הייתה באזור המפורז בגבול עם צפון קוריאה. בארה"ב מעריכים בסבירות גבוהה שצפון קוריאה תבצע ניסוי גרעיני, לראשונה מ-2017, בין התאריכים ה-16 באוקטובר, אז מתכנסת מפלגת השלטון בסין לאשר כהונה שלישית של הנשיא שי ג'ינפינג, הראשון לזכות בכהונה שלישית מאז אבי האומה מאו דזה דונג, ל-17 בנובמבר.