16 בני אדם עדיין מוגדרים נעדרים – לאחר האסון שארע אתמול (ראשון) בקריסת הקרחון "מרמולדה" בהרי הדולומיטים שבאיטליה. התקרית החריגה, שהתרחשה באחד מאתרי התיירות הפופולריים בצפון איטליה – הביאה למותם של לפחות שישה בני אדם.

ראש ממשלת איטליה מריו דראגי הביע אתמול את תנחומיו הכנים למשפחות הקורבנות. ארבעת ההרוגים הם שלושה אזרחים איטלקיים ועוד אזרח צ'כי. בין הנעדרים יש איטלקים וצ'כים נוספים, לצד אזרחים גרמנים ורומנים. בנוסף, שני בני אדם לפחות נפצעו באורח קשה.

 

 

 

 

באיטליה מעריכים שהסיבה לקריסת הקרחון המפורסם באחת הפסגות המוכרות והאהובות ביותר היא טמפרטורה חמה באופן קיצוני. על פי ההערכות, בעת הקריסה אתמול הגיעה הטמפרטורה בנקודה, בגובה של כ-3,300 מטרים מעל פני הים, ל-10 מעלות צלזיוס.

הטמפרטורות הגבוהות יחסית הן ככל הנראה שיא חום שנמדד במקום, וגם בתקופה הזאת – הטמפרטורה הנורמלית עומדת על סביב 0 מעלות. בשל הפופולריות הגדולה של המקום פורסמו תיעודים רבים מזוויות ונקודות סמוכות רבות – שמעידים על גודל האסון.

 

 

 

 

עשרות צוותים של שירות החירום וההצלה האלפיני הוקפצו למקום מיד. בפעולות החילוץ השתתפו יחידת כלבנים מיוחדת – ולא פחות מ-5 מסוקים. אחד מאנשי כוחות החילוץ, שבזמן הקריסה היה במקום סמוך, סיפר לכלי תקשורת מקומיים כי "הוא שמע רעש חזק, אופייני לאירוע של מפולת שלגים". לאחר מכן, לדבריו, הוא ראה מפולת גדולה בשילוב של שלג וקרח – ואז הוא הבין "משהו רציני קורה".

דוברת רשויות החירום האלפיניות מיקלה קאנובה סיפרה לרשת AFP: "מפולת קשה וגדולה של שלג, קרח וסלעים הכתה בדרך הגישה לאתר הסמוך, ולקחה כל מה שנקרה בדרכה". ההערכה היא שהמפולת פגעה בקבוצה של קרוב ל-20 מטפסים.

 

 

 

 

 

 

גורם נוסף בכוחות החילוץ, וולטר מילאן, קבע כי החום הכבד, באופן יחסי, הוא הגורם העיקרי לאסון. "זהו חום קיצוני", אמר, "בפירוש לא מדובר במצב נורמלי". מטפס הרים איטלקי בשם ריינולד מסנר סיפר לעיתון "לה רפובליקה" כי ניתן לזהות שההתחממות הגלובלית משפיעה על הקרחונים בערים: "זה גורם ליותר ויותר קרחונים להימס".