דרמה פוליטית בממלכה: ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון צפוי להודיע היום (חמישי) על פרישה מתפקידו, כך לפי דיווחים במדינה. החלטתו מגיעה לאחר מה שהיה נראה כהתפרקות של ממשלתו, עם יותר מ-50 שרים וחברי פרלמנט שהתפטרו בזה אחר זה. לפי הדיווחים בבריטניה, ג'ונסון אמור למסור הצהרה בשעות הקרובות. 

לקראת הודעת ההתפטרות הצפויה שלו, ג'ונסון שוחח עם המלכה אליזבת' והודיע לה על החלטתו. בקרמלין עוקצים: "יודעים שהוא לא אוהב אותנו, גם אנחנו לא אוהבים אותו". סקר מרכזי שנערך בבריטניה סימן את יורשו של ג'ונסון: מזכיר ההגנה וואלאס.

שרת החינוך מישל דונלן התפטרה מהממשלה - פחות מ-48 שעות לאחר שמונתה. היא אמרה שזוהי הדרך היחידה לאלץ את ג'ונסון להתפטר: "לא רואה שום דרך שיוכל להמשיך בתפקיד". עוד הוסיפה במכתב ההתפטרות שלה שללא מנגנון רשמי שיחליף אותו - "זו הדרך היחידה". גם שר האוצר, שמונה על ידי ג'ונסון לפני פחות מ-48 שעות - הפציר בו בפומבי להתפטר.

שר ההגנה בן וואלאס שיגר מסר דומה, אך אמר שיישאר בתפקידו "כדי להגן על הביטחון הלאומי". עוד הוסיף וואלס כי "למפלגה יש מנגנון להחליף מנהיגים - וזהו המנגנון שעליו אני ממליץ לעמיתי להשתמש בו.

שרשרת ההתפטרויות מממשלת ג'ונסון ממשיכה - ובסך הכל עד כה התפטרו 57 חברי ממשלה. בין המתפטרים ניתן למצוא גם את קרוליין ג'ונסון ולוק הול, סגני יו"ר המפלגה השמרנית. הלחץ הכבד מצד עמיתים ובכירים במפלגתו, וההתפטרויות הרבות מרמת הקבינט ומטה - הובילו את ג'ונסון להחלטה לפרוש.

שערי העיתונים בבריטניה (צילום: התקשורת הבריטית)
שערי העיתונים בבריטניה על המשבר הפוליטי, השבוע | צילום: התקשורת הבריטית

בכירי ממשלתו של ג'ונסון שהתפטרו עשו זאת ככל הנראה במהלך מתואם ביניהם. השניים מתחו ביקורת על ראש הממשלה המושמץ, וטענו שההתנהלות שלו גורמת לאובדן אמון של הציבור במפלגה השמרנית, ומפריעה למדינה להתקדם לעבר עתיד טוב יותר.