עונש המוות באמירויות לישראלית פידא כיוואן מחיפה: הישראלית, בת 43 מחיפה, עומדת בפני עונש מוות באיחוד האמירויות, לאחר שנתפסה עם חצי קילוגרם קוקאין. בניגוד לאירועים אחרים שמוכרים לכולנו מהשנים האחרונות כמו הזוג אוקנין או נעמה יששכר, האירוע הזה לא מתויג בישראל כאירוע מדיני.

אין שום שיח בין ישראל לאמירותים שנוגע לתמורות מדיניות כאלו או אחרות, ובירושלים נראה כי אין שום אינטרס להפוך את השיח לכזה. מבחינת ישראל, מדובר על הסתבכות פלילית של אזרחית ישראלית, כמו כל אירוע פלילי אחר שקורה לישראלים בחו"ל.

בעקבות כך, הטיפול כרגע של משרד החוץ הוא קונסולרי בלבד. בימים הקרובים יתאפשר ביקור של משפחתה בכלא. היא עצמה שוחחה עם בני משפחתה לאורך השנה האחרונה וגם עם נציגי משרד החוץ, בעיקר עם הקונסולית הישראלית באבו-דאבי שעומדת איתה בקשר. מצבה הבריאותי בכלא מוגדר טוב, ביחס לנסיבות.

פידאא כיואן, נידונה למוות באיחוד האמירויות
הישראלית שנידונה למוות באיחוד האמירויות

בנוסף, בישראל מבינים שהעונש שנגזר עליה, עונש מוות - הוא עונש שבדרך כלל לא מיושם באיחוד האמירויות סביב העבירה שמיוחסת לה. עוד מבינים בישראל שמדובר בערכאה ראשונה. יש עוד שתי ערכאות בשטח, ועכשיו מנסים בירושלים להבין מהאמירותים כמה זמן ייארך ההליך המשפטי.

אם וכאשר העונש שייגזר עליה בסוף התהליך יהיה קשה, לא פרופורציונאלי לעבירה כפי שזה נראה כרגע, קיימת אפשרות שנראה פנייה על בסיס הומניטרי. ייתכן שהפנייה תגיע מצד נשיא המדינה, אולי מצד גורמים אחרים. כרגע הצעד עדיין לא רלוונטי מכיוון שהטיפול כאמור הוא במישור הקונסולרי.

אמש פרסמנו ב-N12 את גזר הדין של כיוואן, שמפרט כיצד נתפסה החוליה. מגזר הדין, שהגיע לידי N12, עולה כי כיוואן הורשעה ב"עבירת סחר בסמים שלא כדין", ושני נאשמים נוספים הורשעו ב"החזקת סמים שלא כדין" - עבירות שמייחסים להן באמירויות חומרה מיוחדת. לאחרונה החמירו את העונשים במדינה נגד סמים והחליטו על עונשים כבדים כדי לגדוע את נגע הסמים. עם זאת, גזרי דין מוות אחרים הומרו בעונשים לא קטלניים - וכך מקווים בישראל שיקרה גם הפעם.

לקריאת גזר הדין של הישראלית באבו דאבי (בערבית) - לחצו כאן

"היא הודתה בעבירות המיוחסות לה ואמרה שהיא מכרה סמים לסוכן המשטרתי, בנוסף לאנשים נוספים", נכתב. "בית המשפט ראה כי לנאשמת אין את הזכות לקבל הקלה בעונש מכיוון שלאחר ביצוע העסקה עם הסוכן המשטרתי היא הייתה בדרכה לבצע עוד עסקאות. לכן, בית המשפט לא רואה כי הנאשמת ראויה לקבל הקלה מאחר שהיא לא יידעה את המשטרה כי היא התכוונה למכור לאנשים אלו סמים".

וכך תוארה הפלת התא: "סוכן המשטרה נפגש עם הנאשמת הראשונה (כיוואן), נכנס אליה לרכב, לקח ממנה את החומר ושילם לה. לאחר מכן היא הלכה והמשטרה רדפה אחריה ועצרה אותה. המשטרה ערכה חיפוש על הנאשמת, ברכבה ובביתה ומצאה מספר סוגים של סמים וסכומי כסף גבוהים. הנאשמת עובדת עבור מישהו בשם 'יאסין אבראהים נגיאר', היא נפגשה איתו לראשונה בפלסטין לפני שהגיעה לדובאי, והוא הציע לה למכור סמים תמורת משכורת חודשית בסך 50,000 דירהם".