נשיאות הכנסת צפויה להתכנס הבוקר (שלישי) כדי להביא את ההצעה לפיזור הכנסת כבר ביום רביעי הקרוב, לאחר שאמש הודיעו רה"מ בנט ושר החוץ לפיד על הליכה לבחירות. ההכרעה, שהתקבלה בהפתעה אך נבעה מתהליך התפוררות איטי של הלכידות הקואליציונית, סוקרה בבולטות באמצעי התקשורת השונים ברחבי העולם. החל מ"הישג מקומי משמעותי" וכלה ב"קבוצה לא ממושמעת" - סקירת N12 את הדיווחים באתרי החדשות על אודות המשבר הפוליטי הישראלי.

הידיעה ב-New York Times

"ממשלת ישראל קורסת - בחירות חמישיות ייערכו בתוך 3 שנים", זו הכותרת שפורסמה הן בעמוד הבית של אתר ה-New York Times, והן בכתבה שסקרה באריכות את המצב הפוליטי בישראל כיום. בכותרת המשנה נכתב כי "קואליציית השלטון החליטה לפזר את הפרלמנט, להכניס את המדינה לשיתוק ולזרוק חבל הצלה פוליטי לבנימין נתניהו".

עוד נאמר בדיווח כי פיזורה של הממשלה "יוריד את המסך על אחד הפרויקטים הפוליטיים השאפתניים ביותר בתולדות ישראל: קואליציה מסורבלת בת 8 מפלגות שאיחדה יריבים פוליטיים מימין, משמאל וממרכז, וכללה לראשונה מפלגה ערבית עצמאית". הכותבים הדגישו כי הגיוון האידיאולוגי היה בעוכריה של הממשלה, ויחד עם הלחץ שהפעיל האגף הימני בכנסת בהובלת נתניהו - קרס הרוב הקואליציוני בכנסת.

הדיווח ב-Guardian הבריטי

בגארדיאן הבריטי נכתב כי מערכת הבחירות הצפויה תיערך "לאחר קריסת הממשלה המוחלשת" ובכותרת המשנה הוסיפה הכותבת כי מערכת הבחירות החמישית ב-3 השנים האחרונות תיערך לאחר ש"הקבוצה הלא ממושמעת של מחנה אנטי-נתניהו, בראשות בנט - התפרקה". כמו כן, צוין כי החיבור בין מפלגות הימין, המרכז והשמאל נעשה כחלק מ"ניסוי קואליציוני שאפתני שנועד להדיח את נתניהו מהשלטון".

נפתלי בנט ומנסור עבאס (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
"ניסוי קואליציוני שאפתני" | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

הידיעה ב-Sky news

הדיווח באתר החדשות הדגיש את האפשרות לעלייתו החוזרת של נתניהו לשלטון, ואת אי יציבותה של הממשלה טרם ההכרזה על פיזורה. באתר נכתב כי "הקואליציה הנוכחית, בת בקושי שנה, התנדנדה במשך שבועות לאחר שאיבדה את הרוב שלה בכנסת בעקבות עריקים". הכותב הדגיש כי הצעד של בנט ולפיד היה מעיין "קפיצה שלפני דחיפה" - לאחר שהקואליציה איבדה בהדרגה את סמכויותיה, ולאחר שהצעת אי האמון הונחה על שולחנות האופוזיציה. 

עוד נאמר בדיווח כי דמותו של נתניהו תשלוט כמעט לחלוטין במערכת הבחירות וכי המהלך שהוביל נגד חוק יו"ש נתפס כ"מנוגד לתפיסותיו הפוליטיות" ואף "אופורטוניסטי", מה שהוביל לריחוק בקרב חלק מתומכיו.

הדיווח ב-CNN

בדומה לסיקור באמצעי התקשורת האחרים, גם ב-CNN בחרו להדגיש את מספרן הרב של מערכות הבחירות שהתקיימו בישראל בזמן קצר: "ישראל מתכוננת לאפשרות של בחירות חמישיות בתוך 4 שנים". בכתבה נטען כי ההחלטה של בנט ולפיד התקבלה לאחר "שבועות של אי וודאות פוליטית גואה בישראל", אך התקבלה כ"הפתעה גדולה". 

במאמר ציינו את חוסר יציבותה של הממשלה, והכתירו את העברת תקציב המדינה לראשונה לאחר כ-4 שנים כ"הישג מקומי משמעותי" של הקואליציה. כמו כן, הדיווח סימן את הכישלון בהעברת תקנות יו"ש כ"מבוי הסתום" של הקולאיציה.