אחרי שהממשל הפיני הכריז הבוקר (חמישי) שבכוונתו להצטרף לברית נאט"ו, ברחבי העולם הגיבו להחלטה ששוברת את הנייטרליות ארוכת השנים של המדינה. מזכ"ל נאט"ו ינס סטולטנברג אמר שפילנד תתקבל בחום בברית והבטיח שתהליך ההצטרפות יהיה "חלק ומהיר", כך לפי דיווח בגרדיאן הבריטי.

"פינלנד היא אחת מהשותפות הקרובות ביותר של נאט"ו", אמר סטולטנברג והוסיף שהמדינה תורמת תרומה חשובה לביטחון האזור. שארל מישל, נשיא המועצה האירופית, מסר שמדובר בצעד היסטורי שיתרום רבות לביטחון אירופה. נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי כתב בטוויטר ששוחח עם נשיא פינלנד סאולי ניניסטה וברך אותו על ההחלטה להצטרף לברית. 

"ההחלטה של פינלנד היא בשורה נהדרת לביטחון פולין ואירופה", מסר בטוויטר ראש ממשלת פולין מטאוש מורבייצקי והוסיף כי מדינתו תומכת בהצטרפות פינלנד לנאט"ו במהירות האפשרית. דברים ברוח דומה מסרו מנהיגים משורה של מדינות נוספות – בהן צ'כיה, אסטוניה, דנמרק, רומניה ולטביה.

ברוסיה, מנגד, זעמו על ההצהרה של המדינה השכנה. בהודעה של משרד החוץ הרוסי הוגדרה ההחלטה כשינוי קיצוני במדיניות החוץ של פינלנד, ובמוסקווה הצהירו שייאלצו לנקוט צעדי תגובה בעלי אופי "צבאי-טכני" כדי לעצור את האיום על הביטחון הלאומי של רוסיה, כך לפי הגרדיאן.

אתמול התחייבה בריטניה לעמוד לצד פינלנד ושוודיה ואף להעניק להן תמיכה צבאית אם הן יותקפו. ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר שהסיכום יאפשר למדינתו לשתף פעולה עם המדיניות הנורדיות ועם הכוחות המזוינים שלהן, כך לפי דיווח ב-U.S.news.

אם פינלנד אכן תצטרף לנאט"ו, היא תהיה חברת הברית עם הגבול הארוך ביותר עם רוסיה – כ-1,300 קילומטרים. מוסקווה כבר איימה בעבר שאם הלסינקי תצטרף לברית הצבאית המערבית יוצב נשק גרעיני במובלעת הרוסית באירופה, ששוכנת לחופי הים הבלטי.